Ishockey

Midt i jublen fremhæves altmuligmanden igen og igen

Efter Danmarks kvalifikation til vinter-OL i Beijing nævnte både spillere, landstræneren og TV 2 SPORTs ekspert den samme person.

Tårerne trillede om kap med champagnedråberne, da Danmark havde slået Norge i den afgørende OL-kvalifikationskamp.

Men midt i den euforiske og følelsesladede jubel var tankerne alligevel så klare, at flere uafhængigt af hinanden fremhævede den samme person i dansk ishockeys største øjeblik.

Kim Pedersen hedder han. Unionens altmuligmand med titel af administrationschef, general manager og ligachef. Uden ham ville dansk ishockey ikke være, hvad det er – velfungerende og en del af verdenseliten.

Peter Regin, kaptajn: - Det er fantastisk. Ikke kun for spillerne, men for mange i unionen. Jeg kan stadig huske, når vi skulle til U16-samlinger, og vi skrev til Kim Pedersen om busbilletter. Han er her stadigvæk, og det er sådan nogle folk som ham, der har sukket efter det her og arbejdet for det. Jeg er faktisk mest glad på deres vegne, siger Regin til TV 2 SPORT.

Heinz Ehlers, landstræner: - Tak for jeres indsats, spillere. Tak til staff: Jens (Nielsen) og (Andreas) Lilja, selvfølgelig, som altid er der. Rigtig, rigtig god support og know how derude. Tak til den øvrige del af staff, fordi I gør det nemt for spillerne og for os. Tak til Kim. Du siger altid, du ikke får nok credit, men….

Og så blev landstrænerens tale til spillerne afbrudt af massive klapsalver.

Danmark er kvalificeret til OL for første gang.

Morten Green, ishockeyekspert på TV 2 SPORT med 316 landskampe og 19 VM-turneringer på cv’et: - Jeg synes, det er fedt. Og jeg under så mange mennesker det. Spillerne – men allermest Kim Pedersen. Han har været en far for mange af de drenge, mig selv inkluderet. Det er rigtig fedt, han får den oplevelse ved OL.

Det endelige skridt

Kim Pedersen har været et bindeled i dansk ishockey så længe, de fleste kan huske. Efter OL-kvalifikationen forklarer han roserne med, at ”det er nogle høflige unge mænd,” TV 2 SPORT har talt med.

Og så glæder han sig bare over, at Danmark har taget det enorme skridt ind i den absolutte verdenselite som olympisk ishockeynation.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på det. Endelig klarede vi den. Hvad var det? Femte gang for mig. Og jeg tror ikke helt, det har registreret sig endnu, siger Kim Pedersen til TV 2 SPORT.

- Det er det endelige skridt. Nu har vi spillet med i A-gruppen siden 2002, og vi har gerne villet tage det her skridt og spille med i OL. Vi har sukket kollektivt efter det, så det er en kæmpe forløsning, at vi har taget det her skridt.

- Det rører virkelig noget dybt i mig.