Ishockey

Norsk nøglespiller meldt klar mod Danmark

Optakten til Danmarks OL-skæbnekamp har taget en uventet drejning, efter at Norge har meldt Patrick Thoresen klar til kamp.

Danmarks ishockeylandshold kommer til at møde en ekstra udfordring på vejen mod vinter-OL.

Kort før kvalifikationsfinalen har modstanderholdet Norge skrevet Patrick Thoresen ind i truppen.

Han har ikke spillet med i Norges to første kampe på grund af en skade, og derfor lå det ikke lige for, at den rutinerede forward skulle i spil mod Danmark.

- Det er helt sikkert opsigtsvækkende, og det er noget, som Danmark vil bemærke i opstillingen, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- Det betyder rigtig meget for Norge, at de kan have ham med i kampen om OL-deltagelse. Han giver noget tryghed, og så har han stadig et niveau, hvor han kan afgøre en hockeykamp som den her. Det er en mand fra øverste hylde, de pludselig smider ind, tilføjer Bøjgaard.

37-årige Patrick Thoresen spiller til dagligt i Storhamar, men en fortid i både NHL og KHL vidner om en vis kvalitet. Ved siden af klubkarrieren har han været en nøglespiller i den norske offensiv i halvandet årti, og den position får han mulighed for at sætte to streger under søndag eftermiddag.

Både Danmark og Norge har vundet deres to første kampe i OL-kvalen. Det betyder, at vinderen af det indbyrdes opgør søndag eftermiddag går videre til OL i Beijing i 2022.

Danmark – Norge vises direkte på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY. Kampen begynder klokken 16.