Ishockey

NHL-dansker skal have ny træner - ville ikke vaccineres

En assistenttræner får sparket i Columbus Blue Jackets, fordi han ikke vil lade sig vaccinere mod coronavirus.

Columbus Blue Jackets' assistenttræner Sylvain Lefebvre vil ikke vaccineres mod coronavirus, og derfor er han blevet fyret.

Det meddeler ishockeyklubben, der spiller i NHL, på sin hjemmeside mandag.

- Vi er skuffede, men vi respekterer, at det er en personlig beslutning for Sylvain, og vi ønsker ham alt godt, siger Jarmo Kekalainen, der er daglig leder i klubben.

NHL fungerer i øjeblikket under en række protokoller, og en af bestemmelserne er altså, at man skal være vaccineret for at være med omkring holdene.

Det har Sylvain Lefebvre sagt nej til, og derfor stopper han nu.

Jarmo Kekalainen har til lokalmediet Columbus Dispatch udtalt, at man ganske enkelt ikke havde noget andet valg end at skilles med Lefevbre.

- Det er umuligt for ham at udføre sit job på grund af NHL-protokollerne.

- Man kan ikke komme i nærheden af spillerne, hvis man ikke er vaccineret. Man kan ikke rejse med holdets fly, man kan ikke være i omklædningsrummet, og man kan ikke være på trænerkontoret, siger han.

Helt specifikt er reglen, at hvis man ikke er vaccineret, må man ikke opholde sig inden for 12 fod - godt 3,5 meter - af personale, der arbejder omkring holdet.

I Columbus Blue Jackets spiller den danske stjerne Oliver Bjorkstrand, og han kan nu se frem til at få en ny assistenttræner i Steve McCarthy, der i de seneste fem år har været assistent hos klubbens udviklingshold i AHL.

Den nye NHL-sæson begynder 12. oktober.