Ishockey

Dansker gik pointamok i NHL-premiere

Oliver Bjorkstrand blev kåret som kampens bedste, da Columbus Blue Jackets åbnede sæsonen med en 8-2-sejr.

I sommerens løb var han med til at spille Danmark til vinter-OL for første gang i historien, og den store triumf har Oliver Bjorkstrand taget med ind i sæsonstarten i verdens største ishockeyliga.

Han og Columbus Blue Jackets åbnede NHL-sæsonen natten til fredag dansk tid med en ydmygende 8-2-sejr over Arizona Coyotes.

Danskeren blev af nhl.com kåret som kampens bedste spiller, da han med to scoringer og to assists spillede en stor rolle i sejren.

Det er første gang i karrieren, Bjorkstrand noterede sig for fire point i en NHL-kamp.

Scoringerne faldt i første og anden periode til stillingerne 2-0 og 4-1, mens han i tredje periode blev noteret for to assists til scoringerne, der lukkede kampen.

- Det er ikke en dårlig måde at starte på, sagde Bjorkstrand efter kampen ifølge AP.

- Vi skal selvfølgelig ikke blive for selvsikre. Der er ting, vi kan gøre bedre. Det var en mærkelig aften. Jeg synes, de havde pucken meget, men vi afsluttede bedre.

Oliver Bjorkstrand, der i denne sæson er blevet vicekaptajn i Blue Jackets, nåede i sidste sæson karrierens største pointhøst i NHL.

I den corona-forkortede sæson leverede han 18 mål og 26 assists i 56 kampe.

I OL-kvalifikationen spillede Bjorkstrand også en stor rolle, da han med fem point i de tre sejre var med til at sikre dansk deltagelse ved vinterlegene i Beijing.