Ishockey

Dansker fortsætter drømmestart og er bedst i NHL

Frederik Andersen er efter fem kampe den bedste målmand i verdens største ishockeyliga, NHL.

I sommer skiftede Frederik Andersen til Carolina Hurricanes, og de nye luftlag har bragt danskeren op i den absolutte top af NHL.

Natten til tirsdag dansk tid var den danske målmand kraftigt medvirkende til en 4-1-sejr over Toronto Maple Leafs, som Andersen spillede for indtil sidste sæson.

Med 24 redninger blev Frederik Andersen for anden gang i sæsonen kåret som kampens bedste spiller.

Samlet er hans redningsprocent efter fem kampe oppe på 94,6, og det er bedst af alle målmænd i NHL.

- Det sværeste i kampen var ikke at tænke på, hvad de havde tænkt sig at gøre, fordi jeg kender dem så godt, siger Andersen ifølge nhl.com om nattens kamp.

- Der foregår en slags mentalt spil. Det var mentalt hårdt at holde de tanker ude og undgå at analyserer hvert eneste spil og i stedet bare reagere på det.

Carolina Hurricanes er et af kun fire hold i NHL, der står noteret for lutter sejre i sæsonen. Holdet topper sin division foran Lars Ellers Washington Capitals.

Mere dansk succes

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand lavede natten til tirsdag dansk tid et mål og et oplæg, da Columbus Blue Jackets besejrede Dallas Stars 4-1 i NHL.

26-årige Bjorkstrand åbnede ballet for hjemmeholdet i Nationwide Arena knap seks minutter inde i første periode.

Her modtog han en aflevering fra holdkammerat Jack Roslovic, der forinden var skøjtet forbi flere modstandere, inden herningenseren køligt sendte pucken i nettet fra nært hold.

Godt ti minutter inde i anden periode var Bjorkstrand så på spil igen, men denne gang i oplæggerens rolle.

Efter et hårdt pres fik han vundet pucken fra en modstander nær Dallas' mål og sendt den ind til Grégory Hofmann, der uden at tøve bankede Blue Jackets foran 2-0.

I tredje periode lykkedes det Dallas at få reduceret til 1-3, inden Alexandre Texier lukkede og slukkede for hjemmeholdet til stillingen 4-1.

Oliver Bjorkstrand blev efter kampen kåret til en af de tre bedste spillere ifølge nhl.com.

Det var tredje gang i sæsonen, at danskeren noterede sig for både mål og oplæg i samme kamp. Han har i alt lavet tre mål og seks oplæg i sæsonens første seks kampe.

Bjorkstrand er med sine i alt ni point på en delt fjerdeplads i NHL.