Ishockey

Danmark bliver vært for kvindernes VM

De danske ishockeykvinder får hjemmebanefordel, når de er med ved A-VM i ishockey næste år for anden gang.

Danmark skal i august næste år være vært for kvindernes A-VM i ishockey, oplyser Danmarks Ishockey Union (DIU) i en pressemeddelelse.

- Det her er kæmpestort for ishockeysporten og kvindeishockeyen i Danmark, og det bliver stort at kunne præsentere både vores danske landshold og topnationer som Canada, USA, Finland, Schweiz og Rusland på dansk is, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

- At vores landshold nu skal spille VM på hjemmebane, er en kulmination på det store stykke arbejde, der er blevet gjort med kvindelandsholdet og kvindeishockeyen - både sportsligt og organisatorisk.

Valget er faldet på Danmark, efter at forbundet har besluttet, at A-VM fremover også skal afvikles i OL-år. Det har ikke tidligere været tilfældet.

Hovedarena i Herning

Herning Isstadion kommer til at være hovedarena, så kampene i den ene gruppe ved kvinde-VM i ishockey i Danmark vil blive spillet der.

Det er kampene i Gruppe A samt kvart-, semifinaler og finalen, der vil blive spillet i det midtjyske.

Det er endnu ikke blevet meldt ud, hvor kampene i gruppe B - som Danmark er en del af - skal spilles.

Et lidt for tidligt værtsskab

22. september kunne man læse på Det Internationale Ishockeyforbunds (IIHF) hjemmeside, at Danmark var blevet tildelt værtskabet.

Nyheden bredte sig i de danske medier, men den blev dog efterfølgende trukket tilbage fra IIHF. Nu bekræfter DIU dog, at værtskabet er blevet tildelt Danmark.

Henrik Bach fortæller til DR Sporten, at IIHF var lidt for hurtig på aftrækkeren tilbage i september.

- Vi var lige så overraskede (som medierne, red.), da det stod på IIHF’s hjemmeside. Det var ikke på plads. Vi havde vist interesse for værtskabet, men det var langt fra, at VM skulle til Danmark, siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark har senest været med ved A-VM i august i år, hvor det endte med nederlag i samtlige kampe. Danmark mødte Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn.

Det var første gang i 29 år, at Danmark var med på første klasse.

De svigtende resultater ville normalt have betydet, at Danmark var rykket ned til næstbedste klasse, men på grund af coronapandemien har de lavere VM-divisioner været aflyst, og derfor var der ingen nedrykkere ved årets VM.

Det drog Danmark fordel af og kan altså nu kalde sig vært for VM næste sommer.

Turneringen i 2022 skal afvikles fra 26. august til 4. september, og netop det er nøglen til, at det kan lade sig gøre at afholde VM i et OL-år.

Vinter-OL ligger normalt i februar, mens VM normalt ligger i marts og april. Fordi mange kvindelige ishockeyspillere har job eller studerer ved siden af deres sport, har det været besværligt at afvikle to store turneringer så tæt op ad hinanden.

Når det ikke er OL-år, vil VM efter planen blive afviklet i marts og april som vanligt.

Det manglende VM hvert fjerde år har desuden skabt problemer i forhold til op- og nedrykninger, fordi de lavere VM-divisioner siden 2014 også er blevet afviklet i OL-år.