Ishockey

Ung dansker scorer sit første mål i NHL

Jonas Røndbjergs flotte scoring hjalp Vegas Golden Knights til sejr.

For knap en måned siden blev han den 15. dansker til at få NHL-debut, og natten til fredag dansk tid kom den første scoring så.

I sin syvende NHL-kamp for Vegas Golden Knights spillede 22-årige Jonas Røndbjerg en nøglerolle i sejren over Minnesota Wild.

Efter seks minutter blev han noteret for en assist til 1-0-målet, og ti minutter senere leverede han en smuk soloaktion, som fordoblede hjemmeholdets føring.

Røndbjerg modtog pucken i venstre side, og med et godt træk og hurtige skøjter satte han den bundrutinerede forsvarsspiller Alex Goligoski, før han hamrede pucken op i målhjørnet.

Golden Knights vandt kampen med 3-2, hvor åbningsscoring også var en debutscoring i NHL fra den 21-årige amerikaner Paul Cotter.

Jonas Røndbjerg blev draftet af Vegas-klubben tilbage i 2017, men måtte altså vente fire år på debuten. Den kom en smule ud af det blå i sæsonstarten, hvor Golden Knights døjede med skader.

I sine syv første kampe er han nu noteret for en scoring og to assists.

Golden Knights har fået en meget blandet sæsonstart, men med sejren holder de snor i divisionens tophold. De tre bedste hold fra hver division går videre til slutspillet, og i skrivende stund er Golden Knights ét point efter Calgary Flames på tredjepladsen.

Første sæsonscoring af Eller

Washington Capitals vandt natten til fredag dansk tid 2-0 ude over Detroit Red Wings i NHL takket være to lynscoringer i første periode af russiske Dmitri Orlov og danske Lars Eller.

Målene blev sat ind med bare ti sekunders mellemrum efter godt 12 minutters spil.

Først scorede 30-årige Orlov åbningsmålet med et kraftfuldt skud fra venstre side, inden Eller elegant sneg pucken forbi Thomas Greiss i målet få sekunder efter det efterfølgende faceoff.

Scoringen var den første i sæsonen for den 32-årige ishockeyspiller fra Rødovre.

Washington Capitals og Lars Eller er kommet fint fra start i den nye NHL-sæson og har vundet syv af sine første 13 kampe.

Sejren mod Detroit var holdets anden i træk efter en dårlig stime på tre nederlag.

Ud over en enkelt scoring har Lars Eller også noteret sig for fire oplæg hidtil i sæsonen.

Lars Eller er til dato den eneste dansker, der har vundet det eftertragtede Stanley Cup-trofæ i NHL. Det skete i 2018, hvor danskeren sågar scorede det afgørende mål i finaleserien mellem Washington Capitals og Vegas Golden Knights.