Ishockey

Spøjs fejring og drama i "sindssyg" OL-bedrift

Danmark undgik at tabe i ordinær tid mod Tyskland i søndagens OL-kvalifikationskamp, og dermed skal de danske ishockeykvinder for første gang til OL.

- Sindssyg følelse. Sindssyg stemning. Det er bare sindssygt.

Det hele føles sindssygt for landsholdets kaptajn Josefine Jakobsen, efter hun og de danske ishockeykvinder søndag sikrede billetten til OL i Beijing til februar.

En historisk bedrift for ishockeykvinderne, der aldrig før har været kvalificeret til OL.

- Der har været lidt gang i champagneflaskerne, og jeg er sikker på, det fortsætter. Det skal nok blive sjovt resten af dagen og aftenen, siger Josefine Jakobsen til TV 2 SPORT.

Danmark 2-3 Tyskland (efter straffeslag)

  • 0-1: T. Eisenschmid (2. periode - 11')
  • 0-2: L. Welcke (2. periode - 15')
  • 1-2: M. Frandsen (2. periode - 20')
  • 2-2: S. Glud (3. periode - 8')
  • Tyskland vandt straffeslagskonkurrencen med 3-2

Nervepirrende afslutning

Forud for søndagens afgørende kvalifikationskamp mod Tyskland havde Danmark givet sig selv de bedst mulige vilkår. To sejre i de første to kampe betød nemlig, at Danmark blot skulle undgå at tabe kampen mod Tyskland i ordinær tid.

Men den mission så undervejs ud til at mislykkes, da Danmark midt i anden periode var bagud med 0-2.

Danmark fik heldigvis reduceret i slutningen af perioden, hvilket fik stor betydning for kampen.

- En føring er altid det, der er farligst, så vi skulle ligesom bare fremad. Så det var super vigtigt at vi fik det her mål lige til sidst i anden periode, siger Josefine Jakobsen.

- Det tror jeg betød rigtig meget for os. Det gav os selvtillid. Og så kan alt jo ske, og det gjorde det jo.

Det gjorde det heldigvis, for Danmark udlignede i tredje periode til 2-2 til stor jubel for danskerne. Men i kampen slutminutter var det flere gange ved at gå galt. Tyskland brændte enorme chancer, og Josefine Jakobsen erkender, at pulsen dunkede lidt ekstra i kampens døende minutter.

- Der sad hjertet lidt oppe i halsen. Det er da ikke nogen hemmelighed. Men vi klarede det, og det er det, der tæller.

Jublede før kampen var afgjort

Da kampens ordinære tid udløb var stillingen 2-2. Dermed var Danmark sikret minimum ét point i kampen og dermed også OL-billetten. Derfor havde danske spillere også svært ved at holde glæden tilbage, selvom der altså fortsat manglede både overtid og potentielt straffeslag.

Josefine Jakobsen erkender, at det var en atypisk oplevelse, men hæfter sig ved, at spillerne forsøgte at gøre arbejdet færdigt.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det var en speciel følelse. Men jeg synes, vi holdt fokus og stadigvæk forsøgte at vinde kampen, siger hun.

Danmark tabte efterfølgende kampen i straffeslag, men det virkede fuldstændig underordnet for de danske spillere, der brød ud i vild jubel.