Ishockey

Vildt tal fremhæves efter 'formidabel' præstation

Søndag leverede de danske ishockeykvinder en stor bedrift, da de for første gang nogensinde sikrede sig deltage ved OL.

Peter Elander og Kasper Hjulmand.

Den ene er landstræner for ishockeykvinderne, den anden er landstræner for fodboldherrerne. Alligevel har de noget tilfælles.

Jeg håber, det vil sætte lidt mere fokus på kvindeishockey.

Josefine Høegh Persson

De har begge kvalificeret deres hold til store slutrunder i 2022, hvor de skal udtage 23 spillere. Kasper Hjulmand skal udtage spillere til VM i Qatar, mens Peter Elander skal udtage spillere til OL i Beijing.

Men de to trænere har vidt forskellige forudsætninger, når de skal udtage deres hold.

For mens der er registreret cirka 250.000 mandlige fodboldspillere Danmark, er der til sammenligning 845 kvindelige ishockeyspillere i Danmark.

Her er 630 uden for aldersgruppen 18-40 år, hvilket realistisk efterlader 215 kvindelige ishockeyspillere i dysten om pladserne ved det kommende OL. Her vil mere end hver tiende statistisk set blive udtaget.

Derfor er Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for det danske OL-hold i Beijing, også voldsomt imponeret over ishockeykvindernes bedrift.

- Det er fuldstændig formidabelt, hvad de danske ishockeykvinder netop har præsteret.

- Det er nærmest en umulig præstation, men med den rette dosering af talent og hårdt arbejde er målet om OL-kvalifikation nået, siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

Spiller vil have øget fokus

Landsholdsspilleren Josefine Høegh Persson glæder sig også over OL-billetten, og hun håber, den kan bidrage til en positiv udvikling de kommende år.

- Jeg håber, det vil sætte lidt mere fokus på kvindeishockey. Jeg håber virkelig, at der først og fremmest er flere, der starter til ishockey, når de kan se, at det faktisk er realistisk med et OL, siger hun ifølge Ritzau.

Netop fordi der ikke er så mange kvindelige ishockeyspillere, kender mange hinanden godt. Det bidrager til et unikt sammenhold, hvilket Persson ser som en afgørende faktor for den danske succes.

- Jeg tror, at det, der beskriver vores hold, er, at vi er utrolig gode veninder, en god gruppe og har kendt hinanden i mange år. Vi støtter hinanden og ved, hvornår vi skal give hinanden plads og give hinanden opmuntring.

Landsholdskollegaen Josefine Jakobsen er enig med Persson, og kalder OL-billetten for en kulmination.

- Vi har haft en god grundstamme på landsholdet i mange år, og vi har været tæt på før også. Nu når vi endelig er lykkes, er det kulminationen på vores hårde arbejde, siger hun til TV 2 SPORT.

Josefine Jakobsen fremhæver hjælpen fra Team Danmark og ishockeyforbundet og fortæller, at OL-billetten ikke var kommet i hus uden deres støtte.