Ishockey

SønderjyskE slår Hvidovre på straffe i vildt pokaldrama

Simon Poulsen letter på hatten for Hvidovre, der ifølge SønderjyskE-vikaren viser superliganiveau.

Der var drama for alle pengene, da SønderjyskE fredag aften slog Hvidovre ud af Sydbank Pokalen efter en vanvittig og underholdende kamp.

Mandskabet fra Haderslev vandt 4-3 i straffesparkskonkurrence, efter Hvidovre havde vundet 3-2 i forlænget spilletid og dermed fremtvunget en afgørelse fra ellevemeterpletten, fordi det første opgør endte 1-0 til Sønderjyske.

SønderjyskE deler roser ud til Hvidovre-mandskabet

Simon Poulsen er midlertidig cheftræner i Sønderjyske, og han var naturligvis en glad mand, efter semifinalebilletten var kommet i hus, men han sendte samtidig stor ros i retning af modstanderen.

- Hvidovre har store ære af den her kamp, og jeg må også sige, at jeg også har ondt af dem, for jeg kan godt forstå, hvis de står nu og er lidt skuffede over, at de ikke gik videre, for de havde stor ære af kampen. Fortjent eller ufortjente endte vi med at gå videre, og det er vi selvfølgelig glade for.

- Vi nåede hele følelsesregistret igennem, så det var voldsomt. Jeg er sindssygt glad og lettet, siger SønderjyskE-træneren.

Hvidovre ligger til daglig i toppen af 1. division, og Simon Poulsen mener, at vestegnsklubben har vist et niveau, der er på højde med hold i Superligaen.

- Jeg tror ikke, man nedgør dem ved at sige, at deres faciliteter måske ikke er til det, men det er deres fodboldfilosofi og kvaliteten af deres spillere. Det er et sindssygt godt hold, som to gange nu har vist, at de godt kan spille op med et superligahold, så hatten af for det.

På den anden trænerbænk var Per Frandsen stolt af indsatsen over to kampe mod SønderjyskE, og Hvidovre-træneren ser ikke nødvendigvis udfaldet som retvisende.

- Jeg tror ikke rigtig, det var meant to be. Da vi spillede i SønderjyskE, brændte vi to 100 procents chancer, og vi brændte straffe her. Jeg hører, at vi scorede et mål, som fejlagtigt blev annulleret for offside, så det var åbenbart bare ikke meant to be, at vi skulle gå videre.

- Vi gav dem to rigtig, rigtig gode kampe, men det var bare ikke nok, siger Per Frandsen.

Hvidovre spillede op med SønderjyskE

Også angrebsprofilen Kim Aabech mener, at Hvidovre burde være gået videre målt på spil og chancer i de to kampe.

- Man må sige, at folk fik noget for pengene. Udfaldet var desværre ikke til vores fordel, men jeg synes, vi kæmpede røven ud af bukserne, og hvis vi kigger over begge kampe, havde det været fortjent, at vi var gået videre.

- Fodbold handler nogle gang om, hvem der lige har heldet, og det havde SønderjyskE, konstaterer Aabech.

Hvidovre var få minutter fra at gå videre, men SønderjyskE scorede til 1-2 i det 87. minut.

I den forlængede spilletid scorede holdene en gang hver, inden Sønderjyskes Mads Albæk noterede sig for det afgørende mål i straffesparkskonkurrencen, så sønderjyderne er blandt de sidste fire hold i pokalturneringen.