Ishockey

OL er i fare for verdens bedste spillere

Adskillige NHL-kampe er udsat. Nu skal det besluttes, om spillerne skal spille for deres klub- eller landshold til februar.

Danmark risikerer at stille svækket op til ishockeyens absolutte højdepunkt.

Det samme gør alle andre nationer, der har spillere i den amerikanske liga NHL, hvor 42 kampe er udsat som følge af coronapandemien.

De udsatte kampe i verdens stærkeste liga skal spilles, og lige nu diskuteres det, om de skal spilles i OL-perioden fra 4. til 20. februar 2022, skriver NHL på sin hjemmeside.

For Danmark vil det betyde afbud fra stjerner som Lars Eller, Nikolaj Ehlers, Oliver Bjorkstrand og Frederik Andersen. Og hvis det ender sådan, kommer Danmarkshistoriens første OL-ishockeyhold til at se meget anderledes ud end ventet.

- Vi har en trup, vi hele tiden har gået ud fra i forbindelse med OL. Men vi er også blevet klar over de seneste uger, at der nok ville ske nogle ændringer. Nu er det over 40 kampe, der er udsat, og de skal nok spilles i de uger, hvor der er OL, konstaterer landstræner Heinz Ehlers over for TV 2 SPORT.

Afventer beslutning

NHL er en privat liga, og derfor er det op til ligaens ledelse og spillernes organisation at beslutte, om der skal være kamppause til fordel for OL eller ej. Derfor kan hverken Heinz Ehlers, Dansk Ishockey Union eller den internationale olympiske komité gøre andet end at håbe på, NHL holder fast i den planlagte pause. Derfor har Heinz Ehlers endnu ikke ændret på sine forberedelser.

- Vi har set frem til at spille mod de allerbedste nationer, så jeg spekulerer ikke så meget over det, før det eventuelt bliver bekræftet, at kampene skal spilles i OL-perioden, siger landstræneren.

Som det ser ud nu, mødes det danske herrelandshold 30. januar for at træne i København, inden turen går mod OL i Beijing allerede dagen efter.

Danmarks kvindelandshold er også kvalificeret til den olympiske ishockeyturnering, og derfor stiller Danmark med en rekordstor delegation ved vinter-OL.