Ishockey

- Det gør ondt helt ind i hjertet, siger Nikolaj Ehlers

De danske NHL-spillere må vinke farvel til drømmen om vinter-OL, hvor Danmark for første gang nogensinde er kvalificeret.

- Jeg tror ikke helt, jeg har fattet det endnu. Det bliver nok endnu værre snart.

Som om det ikke er slemt nok i forvejen.

Nikolaj Ehlers må sammen med sine danske NHL-kollegaer vinke farvel til vinter-OL i februar. Onsdag besluttede ligaen sammen med spillerforeningen, at spillerne i verdens stærkeste ishockeyliga ikke får lov til at deltage i legene.

Kampprogrammet i NHL er hærget af coronasmitte, som hidtil har udskudt 50 kampe.

- Den gør ondt helt ind i hjertet, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Nu var jeg med til at kvalificere os til OL, og det har været en fuldstændig vanvittig rejse med drengene fra dengang, vi tabte i Minsk, til endelig at få billetten til OL.

Øjnene allerede rettet mod 2026

Winnipeg Jets-spilleren, der er søn af landstræner Heinz Ehlers, henviser til OL-kvalifikationen tilbage i 2016, hvor alle de danske NHL-stjerner kom hjem for at spille Danmark til et historisk OL.

Det missede dengang, men lykkedes altså i år.

Det kommer måske til at gøre ekstra ondt, når jeg ser drengene spille derude

Nikolaj Ehlers

Landsholdskollegaen Oliver Bjorkstrand, der spiller i Columbus Blue Jackets, er også godt og grundigt træt af situationen.

- Det er selvfølgelig en træls følelse. Jeg havde selvfølgelig håbet på at være en del af OL. Specielt når det er første gang, vi i Danmark har kvalificeret os til det, siger Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

Han har dog allerede øjnene rettet frem mod 2026.

- Det var en drøm at spille OL. Vi havde endelig kvalificeret os, og så kan vi ikke komme med. Jeg tænker personligt fire år frem, hvor vi forhåbentlig kan spille os til OL igen, og så kan jeg forhåbentlig være med der. Det er det, jeg tænker på nu.

Samme tilgang har Nikolaj Ehlers.

- Jeg kan sgu godt garantere, at der kommer et OL mere for det danske ishockeylandshold. Jeg synes, vi har nogle gode spillere på det danske landshold, og det skal vi nok blive ved med at have.

- Næste gang bliver i 2026, og det ser jeg frem til, siger Ehlers med et stort smil og fortsætter:

- Jeg er ekstremt stolt over at have været med, og jeg føler på en måde stadig, jeg er en del af det. Jeg glæder mig sindssygt meget på drengenes vegne, fordi jeg ved, mange har været igennem en masse lort, og nu har de chancen. Det er nogle skidegode drenge, og det bliver en pissefed oplevelse for dem.

Vil se så meget som muligt

NHL har inddraget kamppausen i februar, hvor spillerne ellers skulle have haft fri til at rejse til Kina.

Nu skal de i stedet spille kampe for deres respektive klubber, men danskerne kommer til at følge landsholdskammeraterne så meget som overhovedet muligt.

- Jeg kommer til at følge drengene og Danmark. Ingen tvivl om det. Men det kommer måske til at gøre ekstra ondt, når jeg ser drengene spille derude, fordi man gerne vil være en del af sammenholdet på landsholdet og en del af den her OL-deltagelse for første gang nogensinde. Det er jo sindssygt, siger Ehlers.

- Det bliver fedt. Jeg kommer til at se så mange kampe, jeg kan. Jeg håber selvfølgelig, drengene får stor succes til OL. Jeg tror egentlig, vi nu har bedre chancer for at overraske, når man ikke kommer til at spille mod Ruslands store stjerner, siger Bjorkstrand.

Mens Danmark har fire faste NHL-spillere, er andre nationer langt hårdere ramt af NHL's beslutning.

Rusland og Sverige vinker for eksempel farvel til 52 og 90 NHL-spillere.

Vinter-OL afholdes fra 4. til 20. februar 2022.