Ishockey

Ellers stjernekollega er "nok mest skuffet af alle"

Lars Ellers holdkammerat Alexander Ovechkin misser muligheden for at blive vinder af VM, NHL og OL.

Kun 29 ishockeyspillere er med i den eksklusive Triple Gold Club.

I en quiz ville mange nok gætte på Axelander Ovechkin blandt dem. Men nej.

Den russiske superstjerne mangler stadig at få hængt en OL-guldmedalje til samlingen med VM-guld og Stanley Cup-trofæet, der udgør kravet til den eksklusive klub.

Ved det seneste vinter-OL i 2018 fik NHL-spillerne ikke lov til at deltage. Rusland vandt, men Ovechkin var ikke med. Det kommer den 36-årige veteran heller ikke denne gang. NHL tvinger endnu en gang spillerne til at blive hjemme.

- Han er nok den, der er allermest skuffet af alle. Han håber nok også stadig, der er en eller anden måde, hvorpå han kan deltage, siger Ovechkins danske holdkammerat i Washington Capitals, Lars Eller, til TV 2 SPORT.

- Han har mere end nogen anden set frem til at repræsentere sit land, og det tror jeg faktisk, gælder for alle russerne. Han er utroligt skuffet.

Ovechkin har været med ved OL tre gange, men det er end ikke blevet til nogen medalje endnu.

I 2018 vandt han for første gang Stanley Cup-trofæet - hvor Lars Eller samtidig blev den første danske spiller til at løfte trofæet.

Forstår beslutningen

Eller var i foråret med til at kvalificere Danmark til OL for første gang nogensinde, men nu må han altså se den helt store drøm briste.

- Der er mange ting i det. Det er en vanskelig situation. Men jeg synes, det er ærgerligt. Det er en mulighed for at repræsentere sit land med OL, som for mange kun kommer én gang, siger Eller, der dog har forståelse for beslutningen.

- Hvis vi ikke bruger OL-pausen til at spille nogle af de kampe, som bliver aflyst, står vi i en situation, hvor vi måske ikke kan gennemføre 82 kampes grundspil. Kan vi ikke gøre det, falder omsætningen og dermed spillernes indtægt. Så står man i en situation, hvor 550 af de 700 spillere, som ikke skal til OL, skal betale regningen for, at der er 150 spillere, der skal til OL.

I stedet for at være med må han heppe på landsholdskammeraterne fra Nordamerika.

Og så har han ikke opgivet drømmen om selv at gå på isen ved et OL.

- Jeg har ikke rigtig nået at tænke så langt. Jeg havde forventet, at vi ville deltage i Beijing. Men det er ikke umuligt, at jeg stadig spiller ishockey om fire år på et niveau, hvor jeg kan være med, så jeg vil ikke udelukke det, siger han.