Ishockey

Svensk harme over aflysning: - Smitter vi mere end mændene?

Det internationale ishockeyforbund (IIHF) sætter en stopper for alle turneringer, der skulle afvikles med start i januar.

Det prestigefyldte junior-VM for herrer begynder søndag, og morgendagens stjerner skal være glade for, det er i december.

IIHF har nemlig besluttet at aflyse alle turneringer, der starter i januar 2022.

Blandt dem kvindernes junior-VM, som skulle afholdes i Sverige.

Herrernes junior-VM slutter den 6. januar - to dage før kvindernes mesterskab skulle være startet - og det vækker harme hos Sveriges U18-landshold, der har reageret med et åbent brev til IIHF, skriver SVT.

- Smitter vi mere end mændene?

- Hvorfor ikke forsøge at flytte det frem, i det mindste som et forslag? Det er også værd at notere, at mændenes finale spilles den 6. januar, mens vores turnering skulle være startet den 8. Hvad ændrer sig på to dage ud fra coronaens synspunkt?

Kvindelandsholdet understreger, at de forstår og respekterer coronapandemiens hærgen, men at det ikke får nogen konsekvenser for deres mandlige kollegaer, er en gåde.

- Mændene har været i en boble i ti dage for i videst muligt omfang at undgå corona, hvilket er forståeligt. Men hvad forhindrer os i at gennemgå det samme? Vi ser dette som et spørgsmål om ligestilling, og det her er uretfærdigt.

Flere prominente ishockeynavne har ifølge Aftonbladet været ved tasterne og kritiserer IIHF for at nedprioritere kvindernes ishockey.

Den dansk-finske ishockeyspiller Michelle Karvinen er blandt de kritiske røster.

- Det er på tide at tage ansvar, IIHF. Og på tide at vise, at kvindeishockey betyder noget for jer, skriver hun på Twitter.

Kvindernes junior-VM blev også aflyst sidste gang på grund af coronapandemien.

Aflysningerne kommer også til at gå ud over det danske U18-landshold for kvinder, der i januar skulle spille et VM for lavere rangerede landshold.