Ishockey

Ligachef begræder nye aflysninger

To kampe onsdag og to kampe torsdag er blevet aflyst i Metal Ligaen som følge af coronasmitte.

Det er kun ganske få ishockeykampe, som kan gennemføres i Metal Ligaen mellem jul og nytår. Nu aflyses yderligere fire nytårsbrag grundet coronasmitte.

Det drejer sig om to kampe onsdag og to kampe torsdag. Det oplyser ligaen tirsdag på sin hjemmeside. De mange aflysninger ærgrer Kim Pedersen, der er ligachef i Danmarks Ishockey Union.

- Det er superærgerligt at aflyse kampe på grund af coronasmitte. Men det er det reglement, vi har vedtaget. Der findes ikke rigtig nogen gode løsninger på aflyste kampe. Der spilles så mange kampe, at vi ikke kan begynde at flytte dem længere hen i sæsonen, fordi vi så kommer til at drive rovdrift på vores spillere, som i forvejen spiller to-tre kampe om ugen.

- Vi har sammen med klubberne besluttet, at det er den mindstdårlige løsning at give 1,5 point til hver og komme videre, siger Kim Pedersen.

Det er klubberne Sønderjyske, Esbjerg Energy, Herning Blue Fox og Odense Bulldogs, som denne gang er ramt af coronavirus.

Mange kampe stryges

Kampene Sønderjyske-Esbjerg, Odense-Herning plus Esbjerg-Sønderjyske og Herning-Odense, der skulle have afviklet onsdag og torsdag, er derfor blevet afblæst.

Der var tale om dobbeltopgør på hjemme- og udebane, som nu ikke bliver til noget.

Alle fire hold har indrapporteret syv eller flere coronasmittede spillere, og kampene aflyses derfor i henhold til det reglement, der blev vedtaget inden sæsonstarten.

I henhold til samme reglement afgøres kampene pointmæssigt med 1,5 point til hvert hold. Mandag blev tre kampe aflyst af samme årsag.

Der skal efter planen fortsat spilles to kampe i Metal Ligaen både onsdag og torsdag aften.