Ishockey

22-årig fan belønnet for at opdage kræft på modstander

En kvindelig fan blev efterlyst inden nattens kamp mellem Seattle Kraken og Vancouver Canucks, hvor hun blev hyldet.

På årets første dag fik vi et godt bud på årets bedste historie fra den amerikanske ishockeyliga NHL.

Få timer inden opgøret mellem Seattle Kraken og Vancouver Canucks lagde gæsterne en efterlysning på Twitter, fordi holdets materialemand Brian ’Red’ Hamilton meget gerne ville i kontakt med hende.

Han ville takke hende for at have opdaget, at han sandsynligvis havde modermærkekræft, da han og Canucks mødte Kraken i efteråret.

- Problemet er, at jeg ikke ved, hvem du er, eller hvor du er fra. Men jeg ved, du sad bag ved Canucks’ bænk den aften, Seattle Kraken spillede deres første hjemmekamp. Den aften, den 23. oktober, og den besked, du viste mig på din telefon, vil for altid være i mit hoved. Det har gjort en livsændrende forskel for mig og min familie, skriver Brian ’Red’ Hamilton.

Det er utroligt, det her sker flere måneder efter

Nadia Popovici

Siden spredte efterlysningen sig, og efter få timer blev 22-årige Nadia Popovici fundet og hyldet for den gode gerning, hun var nervøs for at gøre. Hun anede jo ikke, om Brian Hamilton var klar over mærket i hans nakke, og om hun kom til at rippe op i noget ubehageligt under kampen, da hun skrev en besked til ham og derefter viftede med sin telefon.

- Det er utroligt, det her sker flere måneder efter. Og at høre, der kunne gå op til fem år, før han ville have fået invaliderende symptomer. Det er fantastisk, jeg havde mulighed for at komme i kontakt med ham, siger Nadia Popovici til Seattle Times.

22-årige Popovici, der gerne vil læse medicin, har arbejdet som frivillig på flere hospitaler. Det var derfor, at hun lagde mærke til en uregelmæssighed i Brian Hamiltons nakke. Da hun havde gjort ham opmærksom på det, fik han området undersøgt og fjernet, og lørdag talte de sammen for første gang.

Den opmærksomme fan, der pudsigt nok holdt med Canucks, før det lokale hold Kraken blev skabt, blev desuden belønnet med en kontant tak på 10.000 dollars.

Takket være den succesfulde efterlysning kom kampen i anden række – men for de interesserede: Canucks vandt 5-2.