Sjælden udvisning i Danmarks gruppe: - Jeg er lidt rystet, siger ekspert

Onsdag spillede Rusland og Schweiz den første kamp i herrernes ishockeyturnering ved vinter-OL 2022. Det gik ikke stille for sig.

Bevidst. Unødvendigt. Usportsligt.

Hele tre ting på én gang, og det går virkelig ikke. Derfor måtte Ruslands Anton Slepyshev afsone 2+2 minutter i straffeboksen, da han og holdkammeraterne bogstaveligt talt ramlede sammen med Schweiz.

Mod slutningen af anden periode i den første kamp i herrernes ishockeyturnering skøjtede Slepyshev hen og nikkede Yannick Weber en skalle, hvis signal gjorde mere skade en selve handlingen.

Netop derfor kommer aktionen meget bag på TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Jeg sidder næsten og er lidt rystet, for det siger næsten sig selv, at det er noget, du stort set aldrig ser i ishockey. Spillerne har jo hjelm på, så du får ikke rigtigt noget ud af at sætte hovederne sammen sådan der, sagde Morten Green under kommenteringen.

- Det er mere eller mindre en hjerneblødning, han får der, den russiske spiller.

Overvejede højere straf

Efter et videogennemsyn straffede dommerne ham med 2+2 minutters udvisning for head-butting, og Slepyshev kunne faktisk have misset resten af kampen. Dommerne gennemså nemlig episoden endnu engang for at afklare, om straffen skulle ophøjes til en såkaldt major penalty på minimum fem minutter, der under IIHF-reglerne fører til en automatisk udelukkelse i resten af kampen.

- Jeg tror, han er heldig, at han ikke ryger ud i fem minutter her, vurderer Morten Green.

Efterfølgende gør Yannick Weber ikke noget stort nummer ud af situationen, der som nævnt allerede ikke var særligt voldsom fysisk.

- Jeg tænkte ikke på det, da det skete. Jeg prøver at gøre kampene hårde og komme under huden på modstanderen, og hvis de laver udvisninger på mig, er det kun godt. Det gav os en mulighed for at komme tilbage, men vores powerplay-spil var desværre ikke godt i dag, siger Yannick Weber til TV 2 SPORT.

Episoden fandt sted fem minutter efter et større slagsmål, der førte til to udvisninger til begge mandskaber.

Schweiz og russerne er tændte i det underholdende opgør. Video: TV 2 Sport

Inden de fysiske dueller kulminerede, markerede Anton Slepyshev sig også med en scoring i premierekampen i Danmarks OL-gruppe. I hvert fald på papiret. Reelt var det et selvmål, men da Slepyshev sendte pucken ind foran målet, blev han noteret for scoringen tre sekunder før tid i første periode.

Med bare 2,7 sekunder tilbage af 1. periode kom russerne foran 1-0 mod Schweiz.

- I første periode havde de lidt flere chancer og lidt mere tid med pucken. Målet var helt tydeligt uheldigt, men fra anden periode følte vi, vi havde en god mulighed for at vinde kampen. Enten var de ikke så gode, som vi havde forventet, eller også var vi bedre end ventet, siger Yannick Weber efter kampen.

Ud over Rusland, Schweiz og Danmark er Tjekkiet også en del af Gruppe B, hvor Danmark spiller den første kamp onsdag klokken 14.10. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY – og find hele vores sendeplan her.