Vinter-OL

Danmark overrasker igen - sikrer vital andenplads

Danmark slutter som nummer to i det indledende gruppespil, efter de lørdag overraskende vandt over Schweiz.

To sejre ud af tre mulige.

Det er højest overraskende Danmarks høst i det indledende gruppespil ved OL. Først blev Tjekkiet slået, inden de lørdag sikrede gruppens andenplads med en imponerende sejr over Schweiz.

Danmark 5-3 Schweiz

  • 0-1: Enzo Corvi (15.59 - 1. periode)
  • 1-1: Peter Regin (00.46 - 2. periode)
  • 2-1: Frederik Storm (01.07 - 2. periode)
  • 3-1: Mikkel Bødker (13.12 - 2. periode)
  • 4-1: Nicolai Meyer (01.55 - 3. periode)
  • 4-2: Romain Loeffel (04.53 - 3. periode)
  • 4-3: Fabrize Herzog (17.37 - 3. periode)
  • 5-3: Frederik Storm (19.02 - 3. periode)

Selvom Danmark slutter på andenpladsen i det indledende gruppespil, er en direkte plads i kvartfinalen fortsat langt væk.

For det er kun de tre gruppevindere og den bedste toer, der kvalificerer sig direkte til kvartfinalen. Det vil for Danmarks vedkommende kræve, at Canada ikke vinder i ordinær tid over Kina, mens Sverige skal tabe stort mod Finland.

Danmark ser dermed ud til at skulle spille en playoff-kamp, hvor de vil møde et af de tre hold, der slutter sidst i de respektive grupper.

Referat

Af Ritzau

Allerede før kampen stod det klart, at russerne ikke kunne fravristes gruppens førsteplads.

Men de danske spillere vidste, at de med en sejr over Schweiz ville blive nummer to og dermed skaffe sig en god seedning. Men som schweizerne har for vane, kom de blæsende afsted fra første faceoff.

De kom da også foran efter 16 minutter, men Danmark spillede en godkendt periode, og Peter Regin burde have udlignet på en kæmpechance til sidst.

Danmark kom tilbage - og gik amok

Kaptajnen tog revanche straks fra start i anden periode, da han i overtal stod fri ved bageste stolpe og kunne udligne. Det var Regins første scoring i en betydende landskamp i næsten fem år.

Målet var dog kun halvdelen af et dansk dobbeltattentat. 1 minut og 7 sekunder stod der på lystavlen, da pucken igen lå i det schweiziske mål.

Kort efter udligningen til 1-1 brændte det igen på i det schweiziske mål. Video: TV 2 SPORT

Denne gang fik Frederik Storm rettet pucken af, så den via en schweizisk skøjte passerede Reto Berra i Schweiz' mål.

Danmark brændte adskillige gode muligheder i en fremragende periode, hvor frustrationerne fik schweizerne til at tage fire udvisninger.

Det var helt i tråd med udviklingen, at Mikkel Bødker efter 33 minutter kunne trække ind fra højre og bringe danskerne på 3-1.

Formåede at holde Schweiz på afstand

Efter de to første kampe, hvor Danmark så meget lidt til pucken, var det forfriskende, at holdets offensive kvaliteter endelig blev spillet ud.

Kort inde i tredje periode var der dansk jubel igen, da Nicolai Meyer fulgte op på en schweizisk redning, og så kunne højttalerne for fjerde gang blæse Kim Larsen ud i den kinesiske kæmpehal.

At Schweiz fik reduceret til 2-4, øgede intensiteten i slutfasen. Pludselig var tempoet og aggressiviteten tilbage i spillerne fra Alpelandet.

Der kom lidt at smile af for schweizerne kort efter Danmarks 4-1-scoring. Video: TV 2 SPORT

Det blev for alvor spændende ved 3-4-scoringen to et halvt minut før tid, efter at Schweiz havde erstattet målmanden med en markspiller.

Men Frederik Storm skabte ro ved at sende pucken i det tomme mål med 58 sekunder igen, og nu er der bare tilbage at vente til søndag, hvor Danmarks første knald-eller-fald-modstander bliver fundet.