Vinter-OL

Danske stjerner jubler: - Vi hører til i det her selskab

Danmark slutter efter 5-3-sejren over Schweiz som nummer to i gruppe B.

De danske ishockeyherrer gik til OL som underdogs, men beviste med sejren over Schweiz, at man bestemt ikke skal undervurdere dem.

- Vi hører til i det her selskab, siger Peter Regin og fortsætter:

- Vi ender med at blive toer i den sværeste gruppe på papiret, det synes jeg virkelig er stærkt.

Med det sagt er de langt fra færdige.

- Vi har ikke vundet noget som helst endnu, det er stadigvæk den næste kamp, der gælder. Men det giver os noget selvtillid og noget tro på, at måden, vi spiller på, er den rigtige og at vi kan være med mod de bedste, siger Regin.

Stolt landstræner

For landstræner Heinz Ehlers betød sejren noget ekstra.

- Jeg kender jo alle spillere på modstanderholdet, jeg ved, hvor meget kvalitet de indeholder. Men jeg må også bare sige, vi viser masser af kvalitet i dag: Bagud 1-0, får vendt det og drengene er der hele vejen igennem, siger landstræneren.

Frederik Storm, der scorede Danmarks femte mål, er i samme båd som landstræneren.

- Jeg er utrolig stolt over den her præstation. Vi spiller enormt godt som hold og formår at skabe flere chancer i dag og få lavet nogle mål, det er virkelig dejligt, siger Storm.

Markus Lauridsen kalder præstationen for "endnu en madfolkeindsats".

- Jeg tror godt, vi kan begynde at have som målsætning at gå i kvartfinalen. Vi ved ikke, hvem vi kommer til at møde, men vi har en tro på tingene, nu hvor vi har præsteret så godt og bevist, at vi kan spille med mod nogle af de bedste nationer i verden. Det giver rigtig meget blod på tanden, siger Lauridsen.

Om Danmark går direkte i kvartfinalen som bedste toer, afhænger af Sverige og Canada, der begge spiller søndag.