Dansk kaptajn tog ordet efter historisk præstation

Budskabet var særligt henvendt til de unge spillere.

Da Danmark slog Letland og bookede en historisk billet i OL-kvartfinalen, var stemningen god. Rigtig god.

Men for en stund blev den alvorlig, da spillerne kom i omklædningsrummet. Kaptajn Peter Regin havde et budskab, han gerne ville af med.

- Det er kraftedeme stærkt, boys! Vi havde drømt om den her kvartfinale, og nu står vi her. Heinz (landstræner red.) sagde, det måske ikke var det smukkeste, men der er ingen stilpoint. Vi er et sted, hvor vi ikke kan gå op i det, lyder det fra Peter Regin i en video fra Dansk Ishockey Forbund, inden hans tale fortsætter:

- Nu er vi i den her kvartfinale. For mange af os er det her den eneste chance, vi nogensinde får for at stå i en kvartfinale.

- Til mange af jer yngre: Det er ikke sikkert, I nogensinde kommer til at stå i den her situation igen. Lad os for fanden gå ud og give den alt, hvad vi kan mod Rusland og se, om vi ikke kan spille om medaljer.

Kampen mod letterne endte med en 3-2-sejr, selvom danskerne var bagud med 1-2 undervejs.

En tale til de unge

I mange år var Morten Green kaptajn på det danske ishockeylandshold. Nu er han ekspert på TV 2 SPORT.

Han er vild med Peter Regins tale, som han tolker således:

- Alle dem, der er over 30, forstår godt vigtigheden. Men det er ikke altid unge spillere forstår, hvor fantastisk en situation de står i, før de bliver ældre.

- Når man er ung, tror man altid, man får en chance til, siger Morten Green.

I første omgang får alle de danske spillere chancen mod Ruslands Olympiske Komité. Kampen spilles klokken 07.00 onsdag morgen dansk tid, og du kan følge den på ol.tv2.dk.