Vinter-OL

Dansk stjerne ude af OL-kvartfinale

Den danske profil Nicklas Jensen udgik af tirsdagens playoff-kamp mod Letland med en skade.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er den danske ishockey-profil Nicklas Jensen ude af onsdagens OL-kvartfinale mod Ruslands Olympiske Komité på grund af den skade, han pådrog sig i tirsdagens kamp mod Letland.

Dermed ligner det et svækket mandskab, der med Nicklas Jensens fravær må undvære en af sine store offensive profiler i førstekæden.

Nick Olesen går direkte ind i førstekæden som erstatning for Jensen. Olesen kan dermed se frem til sine første minutter i turneringen.

Allerede tirsdag var der meldinger om, at den ikke var helt god med Nicklas Jensen, der havde problemer med nakke og skulder samt et tryk i den ene side.

- Nicklas var med bussen hjem, og de (sundhedsstaben, red.) arbejder på at løsne op og smertelindre frem mod klokken 14.00 i morgen (onsdag klokken 07.00 dansk tid, red.), lød det fra ishockeydelegationen efter kampen tirsdag.

Nicklas Jensen væltede ind i banden og blev i samme ombæring tacklet af en lettisk spiller. Video: TV 2 Sport

Onsdag er meldingen, at man fortsat arbejder på at få stjernen klar til en eventuel semifinale, hvis Danmark slår russerne, men at han altså ikke er klar til kvarfinalen.

Heller ikke på den defensive front er der godt nyt, da Jesper Jensen Aabo stadig sidder ude med den skulderskade, han løb ind i mod Schweiz.

Danmark møder Ruslands Olympiske Komité klokken 07.00 onsdag.

De danske ishockeyherrer tabte 0-2 til selvsamme modstander i det indledende gruppespil.