Fejrede medalje i danskernes lejlighed: - Det er mine barndomsvenner

Denne OL-oplevelse blev særlig for Michelle Karvinen, der tørner ud for det finske landshold. Danmarks deltagelse havde stor betydning.

Hun har allerede to af dem i trofæskabet i forvejen.

Men den tredje OL-bronzemedalje til Michelle Karvinen er noget helt særligt. Hun spiller på det finske landshold, men er født og opvokset i Rødovre, hvor hun også har spillet.

Hendes far er fra Finland og mor fra Danmark, og derfor har hun dobbelt statsborgerskab. Hun valgte tidligt, at hun ville repræsentere Finland - umiddelbart den eneste mulighed for at spille vinter-OL. Nu er hun med for fjerde gang, og det er mindeværdigt, da hun har kunne dele oplevelsen med det danske landshold, hvor barndomsvenner og tidligere holdkammerater har været med.

- Det har været helt fantastisk. Jeg ved ikke, om jeg kommer til at spille endnu et OL, så at danskerne også var her til mit sidste OL - både pigerne og drengene - er fantastisk. Det er spillere, jeg er vokset op med, siger Michelle Karvinen til TV 2 SPORT.

- I går (onsdag, red.) kom jeg til OL-byen og gik direkte op til danskernes lejlighed og fejrede sammen med dem. Det er barndomsvenner, jeg er vokset op med, så det betyder rigtig meget for mig.

Finland og Karvinen slog Schweiz i kampen om bronzemedaljerne med 4-0 onsdag, men det var først efter finalen mellem Canada og USA torsdag, at de fik medaljerne. Karvinen scorede tilmed det sidste mål i storsejren - 57 sekunder før tid.

Canada tog guldet med en 3-2-sejr.

Det var fjerde gang nu, og så må vi se, om der også bliver en femte gang

Michelle Karvinen om sin OL-fremtid

Et udfordrende OL

Bronzemedaljen til Karvinen skal hænge ved siden af to af samme karat fra vinterlegene i 2010 i Vancouver og 2018 i Pyeongchang. Sammen med den finske anfører er hun nu den europæiske kvinde, der har vundet flest ishockeymedaljer ved OL.

Hun vil dog ikke sammenligne medaljerne og de tre øjeblikke, da de alle er noget særligt.

- En OL-medalje er altid en OL-medalje. Lige nu er jeg bare utrolig stolt. Det er et stort øjeblik. Alle medaljerne er unikke, og det har altid været en rejse, man har været på ved hver medalje. Så jeg synes ikke rigtig, man skal sammenligne dem, siger Karvinen.

- Det har været et rigtigt udfordrende OL. Det, tror jeg, der er mage af atleterne, der vil sige. Der har været meget uvished, inden vi startede, om vi kom i mål. Men nu står vi her med medaljerne, og man puster helt ud. Jeg synes ikke, at det er blevet ødelagt af restriktionerne. OL er et OL, og det er altid unikt, stort og en atlets største øjeblik.

Hvad med fremtiden?

31-årige Karvinen kom på Finlands landshold i en ung alder og var som 16-årig med til sin første finske landsholdssamling.

Der er nu fire år til det næste OL, og hun tør ikke love, at hun også er at finde i Milano og Cortina d'Ampezzo til den tid.

- Man skal aldrig sige aldrig, og lige nu nyder jeg bare hvert eneste år. Det vigtigste er, at man synes, det er sjovt, og lige nu nyder jeg bare den her, og så må vi se, hvad der sker næste gang. Det var fjerde gang nu, og så må vi se, om der også bliver en femte gang.

De danske ishockeykvinder deltog i den olympiske turnering for første gang i historien, og holdet endte på en sidsteplads af de ti deltagende hold.