Vinter-OL

Historisk OL-resultat giver Danmark historisk ranglisteplacering

De danske ishockeyherrer rykker op på 10.-pladsen på verdensranglisten efter vinter-OL i Beijing.

De danske ishockeyherrer kan ikke alene juble over en historisk OL-bedrift.

7.-pladsen i Beijing giver også landsholdet tilstrækkeligt med point til at rykke op på 10.-pladsen på Det internationale ishockeyforbunds (IIHF) verdensrangliste.

Det er første gang, siden ranglistens fødsel i september 2003, at ishockeyherrerne blander sig i top-10, og det har stor betydning for fremtiden, vurderer TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard:

- Det er langt mere end bare en flot milepæl i tal. Jeg ser det som altafgørende for, om Danmark i sidste ende får hjemmebane i den næste OL-kvalifikation, og om Danmark kvalificerer sig til vinter-OL i Italien om fire år.

Ny VM-kvartfinale kan være afgørende

Siden 2003 og frem til nu har Danmark rangeret mellem nummer 12-15 i verden. Det har betydet udebaner i tre af de seneste fire OL-kvalifikationer.

Kun én gang har Danmark formået at kvalificere sig til vinter-OL.

En 10.-plads på verdensranglisten før det kommende VM i Finland i maj giver derfor spændende perspektiver, mener Jimmy Bøjgaard:

- Vi ved, at stort set hele OL-holdet planlægger at spille VM, og med nordamerikansk forstærkning fra for eksempel målmand Mads Søgaard og NHL-stjernen Nikolaj Ehlers ser jeg Danmark som bejler til en VM-kvartfinale, og så kan Danmark nok reelt dér sikre sig hjemmebane i en kommende OL-kvalifikation.

Går forbi Norge og Letland

IIHF's verdensrangliste opdateres efter hver VM- og OL-turnering.

Da den mandlige olympiske ishockeyturnering i Beijing først slutter søndag morgen dansk tid med finalen mellem Finland og Ruslands Olympiske Komité, har TV 2 SPORT selv haft gang i lommeregneren og udregnet, at Danmark går forbi Norge og Letland på ranglisten.

Før vinter-OL lå ishockeyherrerne nummer 12.

Vinter-OL i Beijing var det mandlige danske ishockeylandsholds OL-debut. Også det kvindelige danske ishockeylandshold var med ved vinter-OL for første gang.

Ishockeykvinderne vandt en gruppekamp og blev nummer 10 ud af 10 hold.