Ishockey VM

Dansk angrebs-es tvivlsom til VM

Frederik Storm kæmper med tiden for at blive klar til VM i Finland.

- Det bliver tight med tiden.

Ordene kommer fra den danske landsholdsforward Frederik Storm, der lige nu sidder i Ingolstadt i det sydtyske og håber på, at han trods sorte udsigter bliver klar til VM i Finland den 13. maj.

Det er en brækket hånd, der er kommet på tværs af VM-planerne, og nu må den erfarne angriber gå og vente.

- Jeg blev opereret i sidste uge, og lægen sagde, det ville tage fem uger, før jeg var klar igen. Men det er lidt usikkert, forklarer Frederik Storm til TV 2 SPORT.

- Der er både skruer og en plade i hånden, så først om et par uger, når gipsen kommer af, kan jeg mærke, hvordan det føles. Hvis pladen generer, så skal den ud igen, og så kan jeg ikke nå VM.

Og det huer ikke Frederik Storm, hvis han ikke kommer til VM, for det har været så som så med ishockey, siden han vendte tilbage efter et flot OL.

Flere uheld på kort tid

Først var det en hjernerystelse i kamp for sin tyske klub ERC Ingolstadt. Så var det en positiv corona-test – og nu er det så en brækket hånd fra en kamp mod RB München, der står i vejen for at snøre skøjterne.

- Jeg har simpelthen været så uheldig siden OL. Og nu er det ikke 100 procent, at jeg kommer til VM. Det er skide irriterende.

Dermed kan det blive et afbud fra en vigtig brik i landstræner Heinz Ehlers’ planer, der normalt plejer at være et af de helt sikre kort på et dansk VM-hold.

- Det vil være underligt, hvis jeg ikke kommer med. Det vil være første gang i lang tid, jeg så ikke spiller VM.

Sidste år hang VM i Letland også i en tynd tråd for Frederik Storm, der havde problemer med knæet op mod turneringen i Riga.

Men efter den 33-årige forward stod over i de to første kampe, så fik han spilletid i resten af turneringen.