Danmark sekunder fra stor overraskelse

Det finske ishockeylandshold, der i februar vandt OL-guld, slog Danmark med 4-3 efter straffeslag.

De danske ishockeyherrer var tæt på en kæmpe overraskelse, da de mødte Finland onsdag aften.

Danmark var foran med 3-2, til der resterede under et minut af kampen, hvor finnerne udlignende. I stedet endte gæsterne med at vinde efter straffeslag.

- Det er en tabt kamp, men der er mange gode ting at tage med. Det er træls ikke at tage sejren, når det var så tæt på mod så stærk en modstander. Vi lykkedes godt med mange taktiske ting, men det er klart, at det er ærgerligt, de fik scoret til sidst, siger Morten Poulsen.

12 af de spillere, der var med til at vinde OL-guld tilbage i februar, var med for finnerne, men niveauforskellen var svær at få øje på. Danmark tog føringen allerede efter 22 sekunder. Desværre for de danske spillere holdt den ikke hele vejen.

De to hold mødes igen torsdag i endnu en testkamp.

Fremragende dansk start

Kampen var blot 22 sekunder gammel, da danskerne bragte sig foran første gang. Mathias Bau Hansen drev pucken op ad venstrekanten og smed den ind foran mål, hvor Oliver Joakim Larsen frit satte pucken i mål.

Den danske føring blev seks minutter senere udlignet i finsk powerplay af 22-årige Eemil Erholtz.

Midtvejs gennem første periode bragte de rød-hvide sig foran på ny. Den scoring stod Malte Setkov bag. Med et svært udsyn til pucken kunne Jussi Olkinuora i det finske mål ikke stille noget op med Setkovs afslutning flere meter fra mål.

Danskerne var generelt gode til at holde finnerne fra afslutninger i første periode.

Finsk comeback

I anden periode tog finnerne endnu mere styring. De olympiske guldvindere sværmede i store perioder omkring det danske mål og var også en tand mere skydelystne end i opgørets første 20 minutter.

På et tidspunkt, hvor danskerne så allermest pressede ud, lykkedes det Nikolaj Krag-Christensen efter et-to-kombinationer med Lucas Andersen at fordoble den danske føring til 3-1.

Det begravede dog ikke finnerne.

Knap syv minutter inde i tredje periode pustede de blåklædte gæster endnu engang liv i opgøret med et mål i powerplay sat ind af Petrus Palmu.

I kampens sidste minut blev der så udligning til 3-3. OL-guldvinderen Teemu Hartikainen bankede pucken i mål og kampen ud i en ekstra periode.

Men ingen mål i fjerde periode betød, at kampen måtte afgøres efter straffeslag. Her viste de finske OL-guldvindere sig stærkest, men danskerne formåede at presse dem ud i et femte slag.