Ydmyget 8-1 i finalekamp

Aalborg Pirates er foran 2-1 i kampe i jagten på mesterskabet efter en sejr på 8-1 over Rungsted.

Aalborg Pirates er igen i en gunstig position i kampen om mesterskabet i landets bedste ishockeyrække.

Tirsdag vandt nordjyderne på hjemmebane den tredje kamp i finaleserien mod Rungsted Seier Capital. Aalborg bankede Rungsted med 8-1 og fører nu 2-1 i kampe. Der spilles bedst af syv kampe.

Aalborg vandt den første finalekamp, inden Rungsted udlignede ved at vinde kamp to.

Aalborg jagter revanche efter at være blevet slået af netop Rungsted i sidste sæsons finaleserie. Pirates kan med endnu en sejr sikre sig en matchbold i jagten på guldet, når de to hold mødes igen på Rungsteds is fredag aften.

Rungsted startede faktisk bedst tirsdag og pillede hurtigt lidt af gejsten ud af det ellers sædvanligvis tændte hjemmepublikum. Kun små to minutter var gået, da canadiske Branden Gracel bragte gæsterne foran 1-0.

Generelt var Rungsted i kontrol, men efter et kvarter blev det alligevel 1-1, da Aalborgs Thomas Spelling udnyttede sløset spil af nordsjællænderne til at udligne.

Kun cirka et minut senere blev det 2-1 til Aalborg, da Pier-Olivier Morin alene med målmanden vippede pucken ind. Så var kampen vendt på hovedet, og derfra gik det altså kun én vej.

Rungsted var i frit fald

Aalborg fortsatte de gode takter i anden periode, hvor det efter tre minutter blev 3-1 ved Mikkel Højbjerg. Halvvejs i perioden straffede Aalborg endnu en Rungsted-fejl, da svenske Johan Skinnars stjal pucken og gjorde det til 4-1.

I slutningen af anden periode var Aalborg-spillerne igen kyniske, da de udnyttede flere powerplay-perioder til at øge føringen til 7-1. Henholdsvis Tobias Ladehoff, Patrick Bjorkstrand og Nikolaj Carstensen stod for målene. Rungsted var i frit fald.

De slukørede nordsjællændere fik et sidste rap over nallerne, da Dylan Steman fem minutter inde i tredje periode scorede til 8-1.

Rungsted Seier Capital vandt også DM i 2019, mens der ikke blev delt medaljer ud i 2019/20-sæsonen, som blev afbrudt før tid på grund af coronapandemien.

Aalborg vandt senest mesterskabet i 2018.