Ishockey

Landsholdskæmpe stopper

Kulturbæreren Morten Madsen vil prioritere mere tid sammen med familien og samtidig give plads til et generationsskifte på landsholdet.

Det er en af de helt store på den danske landsholdsscene, der i dag har valgt at sige farvel til det danske ishockeylandshold.

Morten Madsen takker af hos de rød-hvide efter 235 landskampe og 15 VM-turneringer på stribe.

- Nu er det tid til at prioritere familien. Landsholdet står over for et generationsskifte, og der er mange fra min generation, der kommer til at sige farvel de kommende sæsoner, og lige nu er det min tur. Det er vemodigt at sige farvel, men jeg er afklaret med beslutningen, siger Morten Madsen i en pressemeddelelse fra DIU.

Landsholdet over alt andet

Og det er noget ganske særligt, som forwarden, der de seneste sæsoner har spillet for svenske Timrå, lægger bag sig.

- På landsholdet prioriterer man holdet over alt andet. Man spiller ikke for egen karriere eller gevinst. Man strækker sig i stedet ekstra for løven på brystet. Lige meget, hvor vi har haft vores klubadresser, har landsholdsturneringerne og VM’erne altid været et sted, hvor vi er vendt tilbage til vores grundkultur, lyder det fra den 35-årige angriber.

- Mange af os har kendt hinanden hele livet gennem ishockeyen, og det har været naturligt at mødes og trække samme vej. Stoltheden over at spille for Danmark har været til stede altid, tilføjer han.

Stor anerkendelse fra kaptajn Regin

Selvom Morten Madsen sjældent har været spilleren, der har trukket de store overskrifter, så har han sat et stort aftryk på det danske landshold. Det understreger landsholdskaptajn Peter Regin.

- Han har betydet rigtig meget for landsholdet og været en kulturbærer for dansk ishockey i næsten 20 år. Morten har været med i rigtig mange afgørende kampe – både om at komme videre eller for at undgå at rykke ned – og han har altid været en af de spillere, man har kunnet læne sig opad, lyder det i pressemeddelelsen fra Peter Regin.

Morten Madsen var med på det første danske landshold ved et OL i februar i Beijing. Ligesom han har været med i begge de danske kvartfinaler ved VM i 2010 og 2016. De 235 landskampe er kun overgået af Morten Green (316) og Jesper Damgaard (256).