Ishockey

Aalborg nærmer sig DM-guldet

Aalborg Pirates er én sejr fra det danske mesterskab efter en 4-2-sejr over Rungsted på udebane.

Aalborg Pirates kan søndag sikre sig klubbens tredje danske mesterskab i ishockey.

Det står klart, efter at holdet fredag vandt en intens 4-2-sejr over Rungsted Seier Capital på udebane og nu fører 3-1 i kampe i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Opgøret var længe på vippen, men to scoringer i de sidste tre minutter sikrede Aalborg sejren. Dermed har nordjyderne to matchbolde i kampen om guldet.

Den første har Pirates på hjemmebane søndag klokken 15.

Rungsted var i sin semifinale mod Esbjerg Energy også bagud 1-3 i kampe, men sikrede sig finalebilletten med tre sejre i træk. Det samme er nu påkrævet, hvis holdet skal genvinde mesterskabet.

Aalborg kom bedst fra start

I en hæsblæsende første periode havde begge hold adskillige store og åbne chancer, men Ville Kolppanen og især udeholdets George Sørensen var vågne.

Aalborg fik efter seks minutter dog bragt sig foran 1-0, da Kirill Kabanov omsatte Nikolaj Carstensens flotte fremlægning.

I anden periode bragte Julian Jakobsen tidligt Aalborg på 2-0 foran flere tøvende Rungsted-spillere, og derefter forsøgte udeholdet sig med en lidt mere organiseret og kontrolleret stil.

Det virkede umiddelbart klogt, men Rungsted udnyttede effektivt to powerplays og udlignede til 2-2.

Rasmus Andersson tævede en skidt clearing i mål til 1-2, og den altid målfarlige Nichlas Hardt udnyttede en anden returbold til 2-2.

I tredje periode blev holdene mere og mere påpasselige, efterhånden som tiden gik.

Men den canadiske back Ian Edmondson bragede efter 57 minutter pucken op i hjørnet, og til allersidst lukkede Dylan Steman opgøret, da Rungsted i undertal desperat jagtede en udligning.