Ishockey VM

Dansker scorede bizart mål: - Han får nok ikke ros for det

Mathias From lavede i realiteten en fejl, da han på bizar vis bragte Danmark foran i kampen mod Sverige, mener ishockeyekspert.

At score fra egen banehalvdel i ishockey er som regel noget, der kun sker, når modstanderholdet har trukket målmanden ud for at spille i overtal.

Men det kan også ske, selvom målet er bevogtet.

Det er nok ikke noget, han får ros for hos landstræner Heinz Ehlers

Ekspert Michael Eskesen om Froms beslutning inden målet

Det beviste danske Mathias From efter fire minutter af torsdagens VM-testkamp mod Sverige, hvor han pludselig sendte en blød afslutning afsted fra midterlinjen. Ja, den var vel så blød, at den ikke bør betegnes som en afslutning.

Men pucken tog et drilsk opspring tæt på det svenske mål og røg mellem benene på målvogteren Jhonas Enroth.

- Hov! Hvor kom den fra? Hold da op! Det her er jo en vanvittig scoring ud af ingenting, udbrød TV 2 SPORTs kommentator Lars Fink, mens ishockeyekspert Michael Eskesen var klar til at deklarere situationen som et klart drop fra den svenske keeper, der tidligere har spillet i NHL.

- Det er nogle gange den slags held, man har brug for. Det er jo bare et chip ned, men når pucken lige studser en meter eller to foran målmændene, kan den drille lidt, og det er jo derfor, de skal ud og møde den, fordi den kan hoppe skævt op. Men selvfølgelig skal han have den her.

Fik nok ikke ros, siger ekspert

Målet kom på et tidspunkt, hvor Danmark var på vej i overtal. En svensk spiller var få sekunder forinden tildelt en udvisning, der ville træde i kraft i det sekund, danskerne mistede puckbesiddelsen.

Så at Mathias From valgte at lægge pucken roligt ned mod svenskernes mål, var noget, der undrede Michael Eskesen.

- Det er nok ikke noget, han får ros for hos landstræner Heinz Ehlers. De havde en ventende udvisning, hvor man normalt skal beskytte pucken og forsøge at sætte noget op.

Froms mål var ikke nok til at sikre Danmark sejren, da de tabte 2-3 efter straffeslag. Resultatet var dog noget bedre end udfaldet af onsdagens kamp, hvor danskerne tabte hele 1-6 til de svenske naboer.