Ishockey VM

Ny landstræner på plads inden VM i Danmark

Danmarks ishockeyunion har endnu engang ansat en svensk landstræner for kvindelandsholdet.

Björn Edlund er manden, der ”skal tage det danske kvindelandshold til næste niveau.”

Det skriver Dansk Ishockey Union i en pressemeddelelse, hvor den 36-årige svensker præsenteres som landstræner for de kommende to år.

Björn Edlund overtager jobbet efter sin landsmand Peter Elander, der stoppede som landstræner efter OL. Første opgaver for Edland er på niveau med Elanders sidste – den nye landstræner kan nemlig se frem til VM på hjemmebane allerede i august.

- Jeg er ydmyg og meget taknemlig over muligheden for at blive dansk landstræner og blive en del af arbejdet i Danmarks Ishockey Union. At skulle begynde med et VM på hjemmebane som første store opgave kan ikke været andet end ekstremt positivt. Spillerne kommer til at være ekstremt opsatte og klar på opgaven. Det samme er jeg, siger Björn Edlund i pressemeddelelsen.

Den nye træner for verdensranglistens nummer 10 har erfaring som både træner, sportschef og general manager i den svenske klub Modo. Her fortsætter han som general manager, mens han skal være landstræner for Danmark.

Ifølge Danmarks Ishockey Union fokuserer han på ”hårdt arbejde, tæt forsvar, pres på modstanderen, hurtige omstillinger og en spids af kreativitet”.

- Björn har en stærk og moderne tilgang til ishockeysporten, og vi glæder os enormt til at begynde samarbejdet med ham. Dansk kvindeishockey står overfor en række spændende sæsoner, og vi er ikke i tvivl om, at vi har fundet den rette mand til jobbet, siger Thomas Madsen, udviklingschef i Danmarks Ishockey Union.

VM i ishockey skal spilles i Herning og Frederikshavn.