Ishockey VM

Rusland frataget VM

Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) har besluttet, at Rusland ikke kan være VM-vært næste år.

Listen over sportsværtskaber, som Rusland har mistet siden invasionen af Ukraine, vokser.

Tirsdag oplyser Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) på sin hjemmeside, at værtskabet for næste års VM for herrer bliver flyttet væk fra Rusland. Beslutningen blev truffet på et møde i IIHF tirsdag i Zürich.

- Beslutningen om at flytte begivenheden er primært truffet grundet bekymring for de deltagende spilleres, lederes, mediers og fans' sikkerhed og velbefindende, skriver forbundet på sin hjemmeside.

TV 2 SPORT har siden talt med Henrik Bach Nielsen, der er vicepræsident i IIFH. Han lægger ikke skjul på, at beslutningen ikke har været nem.

- Det er på en meget trist baggrund, at vi var nødt til det, men på et eller andet tidspunkt skal vi kigge fremad. Vi skal tage en beslutning på et eller andet tidspunkt af hensyn til sikkerheden for dem, der deltager – men også af hensyn til den nye vært. Det tager tid at forberede så stort et event, så vi har følt, at timingen var nødvendig, siger Henrik Bach Nielsen.

En svær opgave

Turneringen skulle være afholdt i Sankt Petersborg fra 5. til 21 maj i 2023.

IIHF vil nu finde en ny vært for mesterskabet. Forbundet skriver, at det vil ske i forbindelse med deres årlige kongres i Finland, som finder sted, når VM 2022 når sin afsluttende uge i slutningen af maj.

Henrik Bach Nielsen fortæller, at det er med kort varsel, de nu skal på jagt efter en ny vært, men han frygter ikke, at der må en aflysning til.

- Vi skal finde en. Vi har masser af kontrakter, som er bundet op på, at vi har VM hvert år. Dermed ikke sagt, at opgaven er nem, siger han.

Kan Danmark tage over?

I samme ombæring udelukker vicepræsidenten, at VM kan ende i Danmark, som det er tilfældet i 2025.

- Jeg kan godt sige, det ikke bliver i Danmark. Vi glæder os til 2025, men det er et stort event, og det skal vi have opbakning og støtte til. Det er ikke bare lige sådan et arbejde, man laver på under et år.

Årets verdensmesterskab spilles fra den 13.-29. maj, og du kan følge med på TV 2's platforme.