Ishockey VM

VM-afbud fra danske NHL-talenter

Skader koster Jonas Røndbjerg og Mads Søgaard muligheden for at spille VM i Finland for de danske ishockeyherrer.

Der kommer ikke mere nordamerikansk forstærkning til det danske ishockeylandshold før afgangen til Finland på torsdag.

Det står klart, efter de to danske NHL-debutanter fra indeværende sæson, Jonas Røndbjerg og Mads Søgaard, har bekræftet over for TV 2 SPORT, at de har meldt afbud.

Både Røndbjerg og Søgaard havde ellers mulighed for at støde til det danske landshold, efter deres respektive klubber natten til lørdag røg ud af AHL-slutspillet. Desværre for landstræner Heinz Ehlers står fysiske udfordringer i vejen for forstærkningerne.

Jonas Røndbjerg, der nåede 30 NHL-kampe i denne sæson for Vegas Golden Knights, fortæller i en SMS, at det er et længerevarende problem, der har spændt ben for VM-deltagelsen.

- Jeg har meldt afbud på grund af en skade. Har døjet med mit håndled under en længere periode, skriver den 23-årige forward, der røg ud af AHL-slutspillet med Henderson Silver Knights.

På samme måde er det også blevet til et afbud fra målmanden Mads Søgaard, der fik sin NHL-debut i starten af april for Ottawa Senators.

- Jeg har siddet ude i de sidste to uger af grundspillet og i slutspillet, og udsigterne ser ikke ud til, at jeg når at blive klar, skriver Mads Søgaard til TV 2 SPORT.

Det var AHL-mandskabet Belleville Senators, der ikke fik gavn af den 21-årige danskers evner mellem stængerne i slutspillet. Og heller ikke det danske landshold kommer til at gøre brug af Mads Søgaard i målet.

Mads Søgaard var en del af den danske trup i sidste sæson ved VM i Riga, og han fik sin VM-debut, da han blev skiftet ind i straffeslagskonkurrencen mod Tjekkiet.

Dermed ser det ud til, at tilgangen af de nykårede tyske mestre, Frans Nielsen og Nicholas B. Jensen fra Eisbären Berlin, bliver de sidste brikker, som Heinz Ehler får muligheden for at jongelere med, når han skal stille hold den 14. maj til første VM-opgør mod Kasakhstan.