Ishockey VM

Dansk landstræner vil rotere på målmandsposten ved VM

Sebastian Dahm vogter målet i premieren mod Kasakhstan, mens Frederik Dichow får chancen mod Schweiz.

Se Danmarks VM-kampe på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Sebastian Dahm og Frederik Dichow kæmper så hårdt om pladsen i det danske mål ved ishockey-VM, at landstræner Heinz Ehlers på forhånd har afvist at udpege en af dem som førstevalg.

Og landstræneren mener det alvorligt, når han annoncerer, at målmandshierarkiet er fladt. Allerede i den første VM-weekend kommer Dahm og Dichow til at dele spilletiden i buret.

Rutinerede Dahm åbner ballet lørdag mod Kasakhstan, mens opkomlingen Dichow får chancen dagen efter mod Schweiz.

- Det er et positivt problem, at jeg har to gode målmænd. Jeg har fortalt dem betingelserne, og i de to første kampe er det afgjort, hvem der spiller.

- Uanset om Dahm holder nullet i første kamp, spiller Dichow i kamp to. Derefter må vi tage det dag for dag, siger Heinz Ehlers.

35-årige Sebastian Dahm har været førstevalg i en årrække og stod stærkt ved VM sidste år og ved OL i Beijing. Men næste målmandsgeneration presser på.

Den 14 år yngre Frederik Dichow har storspillet for Kristianstad i Sverige og har gjort det gjort i sine landskampe. Var Mads Søgaard kommet hjem fra Nordamerika, havde konkurrencen været endnu større.

- Dahm har været en fremragende målmand på landsholdet det seneste års tid. Det giver ham noget bonus, men man skal ikke glemme, at Dichow måske var sæsonens bedste målmand i Allsvenskan.

- I alle de fire træningskampe, han har spillet, har vi vundet eller taget point. Så konkurrencen er stor, fastslår Heinz Ehlers.

I skikkelse af Mathias Seldrup rummer den danske VM-trup endnu en målmand, men foreløbig må Frederikshavn-keeperen altså finde sig i en status som landstrænerens tredjevalg.