Ishockey VM

Finland åbner VM med stor favoritsejr

Værtsnationen Finland og verdensmesteren Canada vandt fredag deres åbningskampe ved VM i ishockey.

Danmark skal først på isen lørdag, men allerede fredag blev VM i ishockey skudt i gang med fire favoritsejre.

Værtsnationen Finland, der er forsvarende sølvvinder, satte efter en tæt første periode mod Norge tingene på plads i de sidste 40 minutter.

1-0 blev forvandlet til 3-0 i anden periode og siden 5-0 i tredje foran 13.500 meget tilfredse tilskuere i Tampere Deck Arena.

Norge havde chancer nok til mindst et par scoringer, men ingen skarphed i et i perioder hidsigt opgør, hvor begge hold blev tildelt mere end 30 strafminutter.

Lutter favoritsejre på førstedagen

Tidligere fredag indfriede USA ligeledes sin favoritværdighed med en 4-1-sejr over Letland i gruppe B, hvor Tjekkiet og Sverige først lørdag skal på isen.

Det var USA, der trak det længste strå i første VM-opgør mod Letland. Video: Caroline Tarrasson

I Danmarks gruppe A vandt den regerende verdensmester, Canada, 5-3 over Tyskland, og Slovakiet leverede en 4-2-sejr over Frankrig, der sammen med Østrig har fået en plads i turneringen efter udelukkelse af Rusland og Hviderusland.

Tyskland havde svært ved at hamle op med verdensmestrene fra Canada. Video: Caroline Tarrasson

Danmarks VM-premiere mod Kasakhstan bliver sat i gang lørdag formiddag klokken 11.20 dansk tid.

VM består af to indledende grupper af hver otte hold. Når alle hold har spillet syv kampe, går de fire bedste fra hver gruppe videre til kvartfinalerne.

Danmarks bedste resultat ved VM er netop en kvartfinale. Det opnåede holdet i både 2010 og 2016. Også ved vinter-OL i Beijing i februar røg Danmark ud i kvartfinalerne.

Det var et gyseropgør uden lige, hvor Frankrig gjorde flot comeback, men måtte se sig slået af Slovakiet stærke mandskab. Video: Caroline Tarrasson