Ishockey VM

Succesdansker øjner VM-debut som 30-årig

Felix Scheel er i gang med sin hidtil bedste sæson og har overhalet velkendte landsholdsnavne på vejen mod VM.

Se ishockey-VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I den danske ishockeyliga er han en af de farligste målskytter overhovedet, og han kan prale af en landsholdskarriere, der snart har varet i ti år.

Alligevel er det aldrig lykkedes Felix Scheel at slippe gennem det sidste - og mindste - nåleøje og komme på isen for Danmark i en VM-kamp.

År efter år er han blevet sorteret fra, når prominente konkurrenter er kommet ind fra deres udenlandske klubber. Men noget tyder på, at ventetiden er forbi for den snart 30-årige forward.

Da landstræner Heinz Ehlers tidligere på ugen satte navne på sine VM-spillere, var Scheel en af 14 forwards. Eftersom der typisk bliver brugt 13 af slagsen i en VM-kamp har debuten på den store landsholdsscene aldrig været tættere på.

- Jeg har da tvivlet på, om jeg nogensinde skulle komme til at spille ved et VM. Det er jo det, alle gerne vil være med til.

- Men jeg har nu også nydt at være med på landsholdet, selv når det "bare" har været samlinger i november og februar, siger Felix Scheel efter en træning med VM-holdet i Helsinki.

Efter nogle år i svensk ishockey vendte han i 2017 hjem til Danmark, hvor han siden har været en markant profil i Esbjerg - afbrudt af en enkelt sæson i Aalborg.

I den netop afsluttede sæson lavede han 67 point i 58 kampe og endte som hele Metal Ligaens topscorer.

Har lært at komme hurtigere i gang

Landstræner Heinz Ehlers belønnede de gode præstationer med en VM-udtagelse, mens velkendte VM-navne som Nick Olesen og Mathias From trak sorteper.

Ehlers slog samtidig fast, at Scheel lige nu er bedre end nogensinde, og den ros lapper den nordsjællandske vestjyde gerne i sig.

- Jeg synes også selv, at det har fungeret godt i år. Jeg har været mere stabil i løbet af sæsonen og har spillet godt i længere perioder ad gangen.

- Tidligere kunne jeg have en måned, hvor det ikke lige kørte, men i år har jeg været i stand til at komme tilbage på sporet med det samme, hvis jeg har spillet en dårlig kamp, siger Felix Scheel.

Han snusede til VM sidste år, hvor han i første omgang var en del af en udvidet VM-trup, der på grund af covid-19 bestod af 28 spillere fremfor de sædvanlige 25.

Men da målmand Mads Søgaard blev kaldt til VM undervejs i turneringen, blev Scheel sendt hjem uden at have været skrevet ind i kamptruppen.

I år er man tilbage på normal trupstørrelse, og det øger selvsagt muligheden for, at Scheels 37. optræden i rødt og hvidt bliver en VM-kamp.

- Jeg tager det en dag ad gangen, og så må vi se, hvor meget istid jeg får. Kommer jeg på isen, fokuserer jeg på at spille gode kampe. Scoringerne må komme, hvis de kommer, lyder det fra ligatopscoreren.