Ishockey VM

- Det er utroligt dejligt, siger dansk hattrick-helt

Joachim Blichfeld er en beskeden mand efter sin VM-debut med tre mål.

VM-debutanten Joachim Blichfeld kunne med al sandsynlighed være smeltet ned gennem isen, da Danmark knuste Kasakhstan med 9-1.

Den brandvarme dansker noterede sig for tre mål i åbningskampen, og så kan man sagtens hive lidt nordjysk beskedenhed frem.

- Det er utrolig dejligt, at vi vinder den første kamp i turneringen, så vi kommer godt i gang.

- Jeg tror, at de gav mig ret meget plads derude i dag, og når jeg har Nikolaj Ehlers på den anden kant, så er han sådan en spiller, der kan finde hullerne til mig, lyder det fra Joachim Blichfeld.

Ros fra Ehlers

Netop Nikolaj Ehlers lykkedes flere gange med at finde VM-debutanten foran mål, og han havde også roser til overs for sin målfarlige holdkammerat.

- Vi spiller godt sammen, vi har også Frans Nielsen, som er en røvgod center, og han gør det meget nemt for os. Som kæde gjorde vi det godt i vores første kamp sammen, lyder det fra Ehlers.

Joachim Blichfeld er dog ikke sen til at returnere rosen, og hvis man skal komme en forklaring på dagens succes nærmere, så er det netop samarbejdet i den nye kæde, siger Blichfeld.

- Nikolaj har lidt af det hele, han er hurtig, kan skyde og aflevere, så det er utrolig dejligt for mig at spille med en som ham.

- Det er vores første kamp sammen, så vi skal lige lære hinanden at kende, og der er et par ting, som skal ændres inden kampen mod Schweiz i morgen, siger Joachim Blichfeld.

Søndag skal den 23-årige frederikshavner allerede forsøge at følge op på dagens succesrige debut, men selv om standarden allerede er sat, så handler det om at levere det grundlæggende arbejde først.

- Jeg skal bare ud og spille, og så håbe på, at vi kan finde hinanden derude igen. De er et markant bedre hold, så det er bare ud og arbejde hårdt.

Søndag aften venter Schweiz i en langt sværere opgave. Det opgør kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.