Ehlers og Ehlers er uenige om målsætningssnak inden VM-premiere

Det er ikke længere nedrykning, som det danske ishockeylandshold tænker på, når det tager hul på en stor turnering.

Når det danske herrelandshold i ishockey skøjter ud på isen i nationaldragten ved årets VM-slutrunde, er det med et andet, højt, ambitionsniveau sammenlignet med tidligere.

For mens snakken før i tiden gik på at undgå nedrykning, er det ikke længere der, tankerne farer hen.

Skal I droppe at kigge nedrykning?

- Ja, det synes jeg. Det er en standard, vi selv har sat med de resultater, vi har lavet de sidste mange år. Vi kigger opad og ikke nedad, siger den største danske profil, Nikolaj Ehlers, til TV 2 SPORT i Finland og tilføjer:

- Vi går efter at nå så langt som muligt. Målet er altid en kvartfinale. Nu tager vi lige en kamp ad gangen, men det er det, vi går efter.

Landstræneren - og faderen - er mere forsigtig

Helt så kontant er meldingen ikke fra mere rutinerede kræfter på landsholdet. Men når danskerne imod Kasakhstan skøjter ud på isen i Helsinki, så er det med en bevidsthed om, at der er muligheder for at komme godt fra land.

- Jeg synes, vi er favoritter. Vi er et sted, hvor vi efterhånden ikke kan stå og sige, vi ikke er favoritter. Det er to lige hold, men vi har skabt resultater de sidste par år og spillet godt. Vi har fortjent at være favoritter i sådan en kamp, men det bliver ikke nemt, siger Peter Regin.

Så langt så godt. Men spørgsmålet om ambitioner og målsætninger vil landstræneren, Heinz Ehlers, modsat sin søn Nikolaj Ehlers, faktisk slet ikke forholde sig til.

- Personligt har jeg det sådan, at vi tager en kamp ad gangen og forsøger at vinde hver kamp. Vi skal passe på med at lave målsætninger og fortælle dem offentligt. Jeg er til, at vi holder det internt, siger Heinz Ehlers til vores reporter i Finland efter en landsholdstræning.

Favoritter trods hård modstander

Vejen til en eventuel kvartfinale kommer til at gå gennem blandt andre Kasakhstan, som er danskernes første modstander. Og det er en kamp, der får en stor betydning for danskernes muligheder ved denne slutrunde.

- Det er en kamp, der skal vindes. Der er kampe, man skal vinde, hvis vi skal turde drømme om det (kvartfinalen, red.), og det er en af dem, hvis vi vil give os selv chancen i de sidste to kampe, siger Frans Nielsen, der er med til sin sidste slutrunde med Danmark.

Manden med taktiktavlen og det store overblik holder fast i den forsigtige retorik – også når snakken falder på mulighederne for at komme godt fra land.

- Er vi favoritter, så er det svage favoritter. Når du møder en modstander, hvor 20 mand spiller i KHL (den russiske liga, red.), så er det en kvalitetsmodstander, siger Heinz Ehlers.

Du kan se, om det danske landshold lever op til sine egne forventninger, når de møder Kasahkstan ved VM i ishockey i Finland. Se optakten fra kl. 10.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.