Ishockey VM

Dansker frustreret under kamp: - De kører rundt med hovedet oppe i røven

Danmark tabte stort til Schweiz ved VM, hvor især første periode var fyldt med infights og grimme tacklinger.

Nikolaj Ehlers, der har et stort kenskab til Schweiz, var særdeles aktiv i første periode af kampen mod Schweiz.

Her var danskerne stadig rigtig godt med i kampen, da man kun var bagud med et enkelt point. Perioden var i høj grad præget af infights og dueller, og TV 2 SPORT snakkede efter første periode med en frustreret Nikolaj Ehlers.

- Jeg har ikke gang i noget, det er dem, der kører rundt med hovedet oppe i røven. Hvis man ser på, hvordan deres nummer 60 (Tristan Scherwey, red.) kører rundt derude nu. Han kan ikke meget andet end det, lød det fra Ehlers.

Han kunne dog også sagtens fremhæve gode ting efter første periode.

- Det er en god stemning, det er en fed kamp. Der er masser af ting, vi skal forbedre. Det har været okay, sagde Ehlers, der havde haft sine små infights med modstanderne.

Første periode bød også på en skade til Oliver Lauridsen, der i den grad blev sendt i isen.

Det var hurtigt tydeligt, at den var helt galt med skulderen, og Lauridsen skøjtede hurtigt af isen og forlod kampen.

Det er endnu uvist, hvad skadens omfang er.

Lyn-analyse

Der er for mange ting, der går galt i dag til, at Danmark kan true så stor en ishockeynation som Schweiz.

Jeg synes, Danmark kommer rigtigt godt fra start de første syv-otte minutter. Men så kommer skaden til Oliver Lauridsen, og Danmark formår ikke at udnytte de tre powerplay i 1. periode.

Vi skal huske, at det havde været en bonus, hvis Danmark havde taget point imod Schweiz. I morgen bliver de nødt til at komme videre, kigge frem mod Italien og tage tre point der – så lever drømmen om kvartfinalen stadig.

Anden periode startede helt katastrofalt for Danmark, da Schweiz noterede sig for en lynscoring. Efter 2-0 gik Heinz Ehlers tropper i den grad i stå, og schweizerne endte med at vinde hele 6-0.

Resultat betyder, at Danmark ikke står i en lige så favorabel position, som de gjorde efter VM-åbningssejren lørdag. Den danske trup kan få lov til at rejse sig på tirsdag, hvor der skal sikres en sejr over Italien klokken 15.20. Den kamp kan selvfølgelig ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.