Ishockey VM

- Det er ikke sådan, Danmark spiller

Danmark tabte 6-0 til Schweiz ved VM - det største, danske nederlag nogensinde til netop den nation.

Det danske ishockeylandshold kom søndag aften for alvor ned på jorden igen efter holdets åbningssejr på 9-1 over Kazakhstan.

Her tabte danskerne nemlig hele 6-0 til Schweiz i de rød-hvides anden kamp ved VM.

Et nederlag, der gør ondt på den danske profil Nikolaj Ehlers.

- Det er ikke sådan, Danmark spiller - og det er slet ikke den standard, vi har sat de sidste par turneringer. Vi har noget, vi skal have snakket om alle sammen - og det kommer til at blive ændret til næste kamp, siger Nikolaj Ehlers efter kampen TV 2 SPORT.

Han bliver bakket op af sin holdkammerat:

- Det er skuffende. Det var jo ikke, hvad vi havde håbet på. Det er et klasse hold, vi møder – det er der ingen tvivl om. Men vi bliver i det mindste nødt til at matche, så hårdt de arbejder – det skal vi også selv gøre, ellers har vi slet ikke en chance, siger Frans Nielsen til TV 2 SPORT.

Det var især i 2. periode, at det haltede for danskerne. Heinz Ehlers tropper var bagud 1-0, da der var gået tyve minutter - men efter anden periode stod det i stedet 5-0.

Det hele endte med et nederlag på 6-0 - det største, danske nederlag nogensinde til Schweiz. Tidligere var det et 7-2-nederlag ved VM i 2008.

Lyn-analyse

Der er for mange ting, der går galt i dag til, at Danmark kan true så stor en ishockeynation som Schweiz.

Jeg synes, Danmark kommer rigtigt godt fra start de første syv-otte minutter. Men så kommer skaden til Oliver Lauridsen, og Danmark formår ikke at udnytte de tre powerplay i 1. periode.

Vi skal huske, at det havde været en bonus, hvis Danmark havde taget point imod Schweiz. I morgen bliver de nødt til at komme videre, kigge frem mod Italien og tage tre point der – så lever drømmen om kvartfinalen stadig.

Resultatet var ifølge Frans Nielsen en blanding af et stærkt schweizisk hold og en dansk hold, der underpræsterede.

- Det var en meget lige kamp ved OL – de har fået nogle rigtig gode forstærkninger, men seks mål skal der ikke være. Vi skal kunne gøre det bedre, end vi præsterede i dag, siger den danske landsholdsspiller.

Skal hurtigt videre

På tirsdag skal Danmark endnu en gang i aktion, når Italien venter. Inden da skal danskerne have løftet sig efter det store nederlag til Schweiz - men det er Frans Nielsen ikke bekymret for.

- Det er det gode ved hockey. Der kommer en ny kamp om et par dage, så det er klart, at man skal lære af det, hurtigt glemme og så kigge fremad.

Oveni det sviende nederlag måtte danskerne også se Oliver Lauridsen udgå med en skade i 1. periode. Han var tydeligt påvirket af smerter i den ene skulder, og armen hang.

Danskeren kom ikke på banen igen. Det er uklart, hvor slem skaden er, og om han kan komme på isen igen under VM - spørgsmål, vi selvfølgelig jagter svarene på.