Ishockey VM

Schweiz gør specielt én ting, når de møder Danmark, siger landstræner

Danmark har mødt Schweiz to gange det seneste år, og her har landstræner Heinz Ehlers lagt mærke til en tendens.

Du kan se kampen mellem Danmark og Schweiz på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 19.20.

Det danske ishockeylandshold vil forsøge at bygge videre på den gode start ved VM, hvor de vandt med 9-1 over Kasakhstan.

Det skal ske mod Schweiz søndag aften, der ligeledes kom godt fra start med en 5-2-sejr over Italien.

Danmark har mødt schweizeren to gange det seneste år. Ved VM i Riga sidste år vandt Schweiz med 1-0, imens danskerne fik revanche ved OL, hvor det blev til en dansk 5-3-sejr.

Landstræner Heinz Ehlers ser frem til det kommende opgør, og han har også luret, hvad schweizernes taktik bliver.

- Jeg vil betegne dem som et hold, der stiller bedre, end de gjorde til OL. De fået en del NHL-spillere ind, og de kommer altid lynhurtigt og spiller fysisk – specielt mod os, fordi de ved, at det er et sted, hvor de måske har en chance for at kyse os lidt, siger Ehlers til TV 2 SPORT.

- Vi har bevist, at vi kan slå dem. Vi skal komme med god selvtillid, være ydmyge omkring opgaven og have respekt for modstanderen, Men jeg mener godt, at vi, hvis vi spiller op til vores bedste, kan skabe en lige kamp.

Intet er gratis. Vi er her for at vinde

Julian Jakobsen

Heinz Ehlers har det især godt med, at det var danskerne, der vandt det seneste opgør.

- Jeg synes, at vi i Beijing var bedre end dem, men jeg kan også godt huske kampen i Riga sidste år, hvor vi var udspillet i alle 60 minutter. Utroligt heldigt vi kun taber 1-0. Jeg synes, at vi med det talent og den karakter vi har på holdet, så går vi ind til hver eneste opgave, fordi vi gerne vil vinde.

Fokuserer på den enkelte kamp

Julian Jakobsen, der mod Kasakhstan spillede sin kamp nummer 200, tror på, at Danmark igen får muligheden for at tage point mod Schweiz.

- Det er kollektivet, der igen skal ud og levere en kæmpe arbejdsindsats, siger Jakobsen.

- Intet er gratis. Vi er her for at vinde. Der har været meget snak om gode muligheder for en kvartfinale i år, og det er der da helt sikkert også, men det er vigtigt, at vi fokuserer på den enkelte kamp og tager en ad gangen. Det starter igen i morgen (søndag, red.).