Ishockey VM

Dansk profil er færdig ved VM

Der bliver ikke mere istid til Oliver Laudridsen ved dette års ishockey-VM. I stedet venter der en operation i skulderen.

Røntgenbilleder gav mandag den danske landsholdslejr det forventede og frygtede svar.

Oliver Lauridsen er ikke i stand til at fortsætte ved ishockey-VM i Finland efter have været offer for en hård tackling i søndagens 0-6-afklapsning mod Schweiz.

Det oplyser landsholdslejren til TV 2 SPORT mandag formiddag. De fortæller ydermere, at forsvarsprofilen skal opereres i skulderen, og at det formentlig bliver i Helsinki.

Danmarks landstræner, Heniz Ehlers, har skrevet Morten Jensen ind og indkaldt Nicolai Weichel. Den direkte erstatning for Oliver Lauridsen bliver Emil Kristensen.

- Oliver fylder jo meget i defensiven med sin størrelse, fysik og evne til at vinde nærkampe, men nu må vi finde andre løsninger. Vi får en lidt mere teknisk back, der er god på skøjterne, ind. Emil har spillet adskillige landskampe før, så det bør ikke være noget problem for ham. Han flytter pucken hurtigt, og offensivt bidrager han også ret meget, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Erstatning har ondt af Lauridsen

Emil Kristensen, der er klar til en større rolle, tænker på Oliver Lauridsen.

Hvordan er det at skulle have en bærende rolle i den danske defensiv?

- Det er på en træls bekostning. Jeg er ekstremt ked af det over, at Oliver blev skadet. Man ønsker det ikke for nogen. Jeg kommer til at få flere minutter nu, og det gælder bare om at tage chancen og give den fuld gas.

- Det er klart, at han har mere højde og flere kilo, men jeg skal bare ind og stå godt i defensiven, spille enkelt og lade være med at lave fejl. Jeg kan ikke være lige så skræmmende som ham, men jeg må prøve at gøre mit bedste, siger Emil Kristensen.

Bekymret efter søndagens kamp

Efter kampen mod Schweiz var landsholdslæge Henrik Ømark bekymret for omfanget af skaden. En bekymring, der viste sig at være velbegrundet.

- Altså det ser lidt alvorligt ud, det er også min umiddelbare antagelse, ja. Men vi ved mere i morgen (mandag, red.), sagde holdlægen.

Danmark må dermed undvære et af deres stærkeste defensive kort i resten af VM-turneringen. Deres næste udfordring er Italien tirsdag klokken 15.20. Den kamp kan selvfølgelig ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.