Ishockey VM

- Når han skriger, ved man, at det ikke er godt

Det danske landshold beskriver tabet af Oliver Lauridsen som et stort et af slagsen. Profilen er færdig ved VM efter en hård schweizisk tackling.

- Det er skidt. I boxplay og i ren defensiv er han vores vigtigste spiller. Det er meget ærgerligt, at vi skal være uden ham.

Den alvorlige mine er ikke til at tage fejl af hos Frans Nielsen, da TV 2 SPORTs reporter talte med den rutinerede stjerne til mandagens træning.

Han er en hård hund, så når han skriger lidt, ved man, at det ikke er godt

Peter Regin, landsholdsanfører

Mandag formiddag fik landsholdet svar på undersøgelserne af Oliver Lauridsens skulder, der definitivt sendte ham ud af VM i ishockey og ind på en finsk operationsstue, hvor en tur under kniven venter for at reparere den ødelagte skulder.

Landsholdsanføreren Peter Regin understreger, hvor stor en betydning Oliver Lauridsen har for det danske mandskab.

- De store resultater, vi har skabt, er altid i de kampe, hvor Oliver har været en af vores bedste spillere, siger Regin og tilføjer:

- Så det er et stort tab for os.

Tankerne er hos udgået profil

Én ting er, at landsholdet nu skal undvære en vigtig brik på isen, men det fylder også hos dem, at en af deres holdkammerater blev så hårdt ramt med store konsekvenser.

- Først og fremmest er det synd for Oliver. Jeg kunne se, han var i smerter i går. Han er en hård hund, så når han skriger lidt, ved man, at det ikke er godt, siger Peter Regin.

Landstræner Heinz Ehlers stemmer i kor:

- Først og fremmest er det utrolig trist for Oliver. Det var selvfølgelig ikke en del af planen, at han skulle være skadet, og jeg synes, han har været vores bedste back i de seneste to turneringer (under OL-kvalen og OL), så det er selvfølgelig trist, at vi skal undvære ham, men det er vilkårene, siger Heinz Ehlers.

Der var ingen tvivl om, at Oliver Lauridsen havde meget ondt, da han fik en skade mod Schweiz. Video: TV 2 SPORT

Netop Heinz Ehlers har haft travlt mandag formiddag, da det er ham, der skal få det store puslespil til at gå op. Den direkte erstatning for Lauridsen bliver Emil Kristensen, mens Morten Jensen skrives ind i truppen - og Nicolai Weichel flyves til Finland.

De danske ishockeyherrer skal forsøge at revanche et historisk 6-0-nederlag mod Schweiz, når de møder Italien tirsdag klokken 15.20. Du kan se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.