Ishockey VM

Danmark måtte kæmpe hårdt for pligtsejr

Danmarks ishockeylandshold er tilbage på sejrskurs ved herrernes VM i Finland.

Som ventet vandt Danmark over Italien i den tredje VM-kamp, men den ventede klasseforskellen på de to hold var svær at se på måltavlen i Helsinki.

Danskerne brændte stribevis af chancer, mens italienerne var ganske effektive. Derfor blev det en tæt kamp, der først blev afgjort i tredje periode.

Fornuftig start

Spillemæssigt var Danmark i kontrol fra start til slut.

Pucken var hovedsageligt i dansk varetægt, og italienerne havde rigeligt at gøre med at forsvare sig.

Det gjorde de sådan set glimrende, og først kort før afslutningen på første periode om Danmark i front.

De danske favoritter er foran i kampen mod Italien. Video: Rikke Dalgaard

Overraskende udligning

Derfra fortsatte kampbilledet med dansk dominans - og brændte chancer.

I både første og anden periode havde Danmark 18 afslutninger, men det ændrede altså ikke ved 1-0-stillingen på måltavlen.

- Det ville være rart med et 'forsikringsmål'. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske - selvom Italien ikke er i nærheden af at score, sagde TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green midt i anden periode.

Lad os dvæle ved den første del af kommentaren. Man ved nemlig aldrig, hvad der kan ske... Og i slutningen af anden periode udnyttede Italien et powerplay, så holdets sjette afslutning i kampen gik ind bag Sebastian Dahm.

Det var ikke efter planen, men de italienske underdogs udlignede kort inden anden periode sluttede. Video: Rikke Dalgaard

Foruden udligningen bød anden periode også på en grim svinestreg, der sendte Nicholas B. Jensen af isen.

Italien - Danmark ved VM 2022.

Han vendte heldigvis tilbage i tredje periode.

Afgørelsen

Den italienske udligning skabte en underlig stemning. Kombineret med alle de misbrugte muligheder var de danske favoritter knap så suveræne, som man kunne have forventet.

Kort inde i tredje periode scorede Mathias Bau til 2-1, men det sikrede ikke ligefrem pligtsejren over Italien, der ventes at kæmpe for at undgå at ende på gruppens sidsteplads.

Italien - Danmark ved VM 2022.

Fem minutter før tid endte en af de sjældne, italienske afslutninger på stolpen. Kort efter kom de azurblå så i overtal, men denne gang formåede Danmark dog at holde stand.

Derfor vandt Danmark 2-1, og dermed tager Heinz Ehlers' mandskab endnu et skridt mod kvartfinalerne.

- Jeg var ikke nervøs før de sidste fire-fem minutter, hvor der stadigvæk stod 2-1. Der ved man aldrig, hvad der kan ske, siger Morten Green efter kampen.

- Selv efter anden periode, hvor det stod 1-1, var jeg ret overbevist om, at Danmark nok skulle klare det. De er så meget bedre end Italien. Det blev lidt knebent til sidst, men det blev også tre point på kontoen.