Ishockey VM

Dansk profil har altid idolet med sig på isen

En ganske særlig detalje ved den hjelm, den danske målmand Sebastian Dahm trækker over hovedet, betyder meget for ham og det idol, han hylder.

Mange af os kan relatere til det.

Der hang en plakat, et billede eller et andet artefakt af en beundringsværdig person på barndomsværelset. Måske hænger det et sted endnu.

Det gør sig også gældende for den rutinerede landsholdsmålmand Sebastian Dahm, der har en unik detalje på den hjelm, der skal beskytte hans hoved i det lille mål på isen.

Det er en hyldest til ham, der vækkede de store drømme i Dahm.

- Jeg har et billede af mit barndomsidol, Peter Hirsch, på min hjelm. Han var en kæmpe inspiration for mig, da jeg var barn, og han har banet vejen for mange af os, siger Sebastian Dahm.

Hirsch, der har mere end 150 landskampe på sit imponerende CV, er beæret over den flotte gestus fra Dahm. Den kom tilmed bag på ham, da han så den.

- Jeg var vildt overrasket, og det er stort. Jeg er glad for at høre, at det, vi gjorde dengang, er noget, de unge kunne bruge, siger Peter Hirsch og tilføjer:

- Jeg kan huske ham, da han var lille, og han kom ind i omklædningsrummet. Det lyste ud af ham, at han ville være hockeymålmand.

Idolet er blevet ven

I dag er det Dahm, der er den store profil i det danske mål. Hirsch er dog stadig til at finde i det danske omklædningsrum – nu som målmandstræner.

Derfor er idolet Hirsch også blevet til sparringspartneren, vennen og træneren Hirsch.

- Før i tiden var jeg, som Peter siger, en lille dreng, der var inde og se sit idol. Efterfølgende er vi blevet gode venner, og nu er vi i det her spiller-træner-forhold, og vi arbejder godt sammen, siger Dahm og understreger:

- I mine øjne er han den største danske målmand, der har spillet, og det vil han altid være.

Se Dahm og Danmark i aktion, når de jagter en sejr mod Italien ved VM i ishockey på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 15.20.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245