Ishockey VM

Danskere har aldrig set noget lignende: - Det er ulækkert

Nicholas B. Jensen blev trukket i isen, da Danmark mødte Italien ved VM. Situationen fik flere danskere op i det røde felt.

De danske VM-spillere dampede af vrede og foragt under og efter 2-1-sejren over Italien, hvor Peter Spornberger gjorde sig meget uheldigt bemærket.

I anden periode trak han Nicholas B. Jensen i isen, så danskeren slog sin skulder og kunne være endt i alvorlige problemer. Det skete på en måde, så handlingen fik Nicholas B. Jensen til at tænke på wrestling:

- Nu har jeg ikke se den igen, men jeg føler, han tager fat i armen. Som et WWE-move, han laver på mig.

Svinestreg?

- Det synes jeg i hvert fald. Jeg er ikke tilfreds, sagde Nicholas B. Jensen efter kampen, hvor han kom tilbage på isen i tredje periode.

Både under og efter kampen gav flere danskere udtryk for, at Peter Spornberger gik langt over grænsen:

Frans Nielsen: - Jeg har aldrig set noget lignende i ishockey før. Jeg håber virkelig, de tager et kig på det – men det ved man aldrig med sådan nogle turneringer her, lød det fra Frans Nielsen lige efter kampen.

Peter Regin: - Jeg så faktisk ikke situationen live, for jeg var lige foran Nicholas. Men det er en kæmpe svinestreg. Vi må håbe, at han skal sidde et par kampe over. Nicholas er tough, og det var stærkt, at han kom tilbage.

Jesper Jensen Aabo: - De har kørt sene tacklinger og prøvet på at frustrere os. Jeg synes også, de laver en svinestreg på Nicholas, men det må vi ikke hoppe med på, sagde Aabo lige efter anden periode.

Heinz Ehlers, landstræner: - Normalt ville sådan noget give en længerevarende karantæne. Jeg kan godt forstå, det kan være svært at dømme, hvis dommerne ikke ser det – men de ansvarlige bør skride ind og give ham her karantæne.

Jens Nielsen, assisterende landstræner: - De spiller hårdt, men det der er fuldstændigt respektløst. Det kan skade hele hans karriere, hvis skulderen ryger. Det er ulækkert at se, og jeg synes ikke, det er i orden, sagde Jens Nielsen inden tredje periode.

Allerede lige efter svinestregen sendte danskerne adskillige gloser efter Spornberger, og i tredje periode fik han også en fysisk hilsen fra Nikolaj Ehlers.

Spornberger lavede en svinestreg i anden periode. I tredje periode fik han lov at mærke, at han var gået over stregen.

Og hævnakterne huer ikke Heinz Ehlers.

- Nogle af vores spillere blev lidt for frustrerede over alle de svinestreger, de (italienerne, red.) lavede. Vi begyndte at give igen i stedet for at fortsætte med at spille. Vi må ikke tabe fokus – der skal vi være mentalt skarpere, siger landstræner Heins Ehlers efter kampen.