Ishockey VM

- Det er en must-win for os, siger anfører om Italien-brag

Når de danske ishockeyherrer går på isen mod Italien, er det med en klar målsætning – der skal høstes tre point til den danske pointkonto.

Det danske landshold har både afklapset og er blevet afklapset ved dette års VM i ishockey i Finland.

Danske dommedagshug af Joachim Blichfeld var instrumentale i afmonteringen af Kasakhstan, mens schweizisk storspil satte Danmark på plads.

Nu skal Danmark rejse sig, når Italien venter i et vigtigt opgør, hvor målsætningen er ganske klar.

- Vi er favoritter, det kan vi ikke løbe fra. Det er en must-win for os. Vi skal holde os til de ting, vi skal, og jeg er sikker på, at vi vinder, hvis vi spiller op til vores potentiale, siger landsholdets anfører, Peter Regin.

At tro man kan komme ud på én skøjte og vinde sådan en kamp, det kan man ikke

Heinz Ehlers, landstræner

Barndomsvennen, legemakkeren på isen og manden, der banede vejen for danskere i NHL, Frans Nielsen, er enig i, at det danske hold har kvaliteten til at slå Italien i en kamp, hvor Danmark ikke må blive sin egen modstander.

- Det gælder om at være tålmodig og ikke blive frustreret, selvom den ikke går ind i første eller anden periode. Hvis vi spiller vores spil og skøjter, som vi kan og spiller i et højt tempo, bør vi være det bedste hold over 60 minutter.

Italien med en snert af…. Nordamerika?

Det danske mandskab har haft et godt tag på Italien i VM-sammenhæng, hvor det er blevet til fem sejre og et enkelt nederlag i overtid.

Men når du ser Danmark mod Italien og skøjter hen over navne som Alex Petan, Justin Fazio og det meget italienskklingende navn Phil Pietroniro, er det værd at tage et kig på dåbsattesten.

- Man har mødt dem nogle gange, men det har ændret sig, siden vi mødte dem sidst. De har nu nordamerikanere i truppen, og man ved godt, hvilken spillestil de har. Så jeg går ud fra, at det bliver fysisk, siger Frans Nielsen, der om nogen har kendskab til ishockey på den anden side af Atlanten.

Nordatlantiske forstærkninger eller ej. Mulighederne for et godt dansk resultat er til at få øje på.

- Der er mange, der tænker sådan (at vi skal vinde, red.). Vi har en mere ydmyg tilgang til tingene og ved, at det ikke bliver nemt. Men selvfølgelig er det en kamp, hvor vi ser dem, som en modstander vi skal kunne slå, siger landstræner Heinz Ehlers og understreger:

- Men at tro man kan komme ud på én skøjte og vinde sådan en kamp, det kan man ikke. Vi skal for vores egen skyld finde den speed og pasningsspillet fra første kamp frem.

Du kan se, om danskerne finder niveauet fra VM-åbneren frem, når de brager ind i Italiens is-udvalgte. Se kampen på TV 2 PLAY eller TV 2 SPORT kl. 15.20.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245