Ishockey VM

Danske spillere forklarer nederlag

Danmark led torsdag aften et smalt nederlag på 1-0 til Tyskland, som kan få betydning for det danske mål om en plads i kvartfinalerne.

Danmark fik ikke sendt pucken i nettet mod Tyskland, som besejrede danskerne med 1-0.

Det havde ellers lunet med danske point, eftersom Tyskland overhaler Danmark i VM-gruppen som følge af dagens resultat.

Danmark er lige nu placeret på fjerdepladsen, som giver adgang til kvartfinalerne, efter fire kampe med to sejre og to nederlag. Dagens nederlag betyder dog, at Danmark formentlig skal besejre både Frankrig og Slovakiet, hvis drømmen om kvartfinalepladsen skal gå i opfyldelse.

Heinz Ehlers, landstræner: - Der manglede selvfølgelig noget offensivt. Jeg kan se, at vi havde flere skud, end de havde, og det er lidt underligt, når man føler, at de havde pucken det meste af tiden.

- Vi kom ikke til de klare chancer, vi gerne ville, og vi havde nærmest ikke et skud på mål i de to powerplays. Det er ikke godt nok, men vi må også bare respektere, at modstanderne er dygtige til at forsvare sig.

Nikolaj Ehlers: - Jeg synes egentlig, at vi spillede en helt okay kamp. I de første to perioder havde vi ikke nok trafik foran mål, og med en målmand som ham var det alt for nemt. Vi kom med et okay pres til sidst, så det er ærlig talt noget pis.

- Vi havde nogle gode chancer. Jeg havde to friløbere, som jeg skal score på. De skal bare ind.

Jesper Jensen Aabo: - Jeg er rimelig skuffet. 1-0-nederlag er aldrig sjove, specielt ikke mod Tyskland. Jeg synes, at vi var meget godt med, og det siger resultatet også.

Peter Regin: - Jeg synes egentlig, at spillet var okay. I anden periode kastede vi lidt for meget rundt med pucken i egen zone, men ellers synes jeg, at spillet var okay. Det var en stærk modstander. De er tredjeseedede i vores gruppe af en årsag.

- I princippet står vi i samme situation, som hvis vi havde vundet. Vi skal stadig slå Frankrig og Slovakiet i den sidste kamp.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245