Ishockey VM

- Vi skal vinde. Den er ikke meget længere

Klar besked fra Danmarks klart største stjerne forud for et opgør mod Tyskland, hvor ingen af mandskaberne er villige til at påtage sig favoritrollen.

Når man hedder Nikolaj Ehlers, er tanken med selvtillid fyldt til randen, og beskeden altid meget ligetil.

Det er også tilfældet, inden Danmark og Tyskland møder hinanden i et vigtigt opgør ved VM i ishockey.

- Vi skal have en sejr. Den er ikke meget længere. Jeg synes, at vi har holdet til det, siger Nikolaj Ehlers.

Derudover skal man dog lede længe for at finde beskeder som Ehlers' i de to lejre forud for kampen, hvor man gør meget ud af at gøre modstanderen til favorit.

Nogle gange er det bedre ikke at være favorit

Heinz Ehlers, landstræner

- Det siger vældigt meget om kampen, at begge hold går ind i kampen med indstillingen, at de andre er favoritter og kan slå dem. Sådan tror jeg, at begge hold vil se på kampen, lyder det fra tyskernes finske landstræner, Toni Söderholm.

Udover at have været habil med stav og skøjter, ser det også ud til, at Söderholm har en uovertruffen evne til at læse tanker.

- Jeg ser frem til at møde Tyskland. De er rigtig gode, så det bliver en kæmpe udfordring. Nogle gange er det bedre ikke at være favorit, siger den danske landstræner, Heinz Ehlers.

Er det en nemmere kamp at gå ind til?

- Ja, det vil jeg sige, det er. Tyskland har et godt hold til det her VM og bliver en stor mundfuld. Vi elsker udfordringer.

Hvad siger spillerne?

Spillere gør klogt i at lytte, når træneren taler, og noget kunne tyde på, at spillerne i begge lejre har gode lytte egenskaber.

Enigheden er i al fald til at få øje på, når spillerne skal forsøge at udpege en favorit til det vigtige opgør.

- Det er klart, man kan godt mærke, at der er pres på i en kamp som mod Italien. Vi forventer selv, at vi skal vinde, og det gør alle andre også. Det er mere frit mod Tyskland, for det er en kamp, der kan falde begge veje, siger Jesper Jensen Aabo.

Tag det svar, smid det ind i Google Translate og bed om at få det retur på tysk. Så har man nogenlunde, hvad tyskernes anfører mener.

- Vi har set danskerne til VM og ved også fra tidligere, at danskerne er en svær modstander i lighed med det tyske hold. De er meget strukturerede, kampbetonede og passionerede. Så vi forventer en meget tæt kamp, siger Moritz Müller til TV 2 SPORTs reporter i Helsinki.

Er I favoritter?

- Nej, det er en meget lige kamp.

Se det favoritløse opgør mellem Danmark og Tyskland fra kl. 15.20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245