Ishockey VM

Landstræner varsler ændringer

Det danske powerplay har ikke fungeret i de seneste kampe, og det vil medføre ændringer forud for vigtigt opgør mod Frankrig.

VM startede for Danmarks vedkommende med et offensivt festfyrværkeri i premierekampen mod Kasakhstan, som endte med hele 9-1.

Det lovede umiddelbart godt for den danske målproduktion under slutrunden, men siden har det haltet en anelse.

I de seneste tre kampe mod Schweiz, Italien og Tyskland er det blot blevet til to scoringer, hvor særligt det danske overtalsspil ikke har givet de ønskede mål, som det senest var tilfældet i gårsdagens 0-1-nederlag til Tyskland.

Danmarks resultater i de første fire kampe

Danmark 9-1 Kasakhstan

Danmark 0-6 Schweiz

Danmark 2-1 Italien

Danmark 0-1 Tyskland

- Det første powerplay i den første kamp (mod Kasakhstan, red.) lavede fire mål. Der er jo ikke meget, der skal laves om. Vi har haft nogle chancer i de andre kampe, og vi har også scoret mål.

- Det andet powerplay laver vi nok lidt om i morgen for at få flere skud ind. Det er noget, vi kigger på i morgen inden kampen, siger den assisterende træner Jens Nielsen, der ikke vil løfte sløret for ændringerne.

- Spillerne ved det heller ikke endnu. Vi har haft en frivillig træning, og så tager vi en snak om det i aften, siger han til TV 2 SPORT.

Når den assisterende landstræner henviser til første og andet powerplay, er det, fordi der typisk bliver skiftet mellem to kæder, når Danmark spiller i overtal.

Skal øge tempoet

Også en af de erfarne spillere på holdet erkender, at overtalsspillet ikke har fungeret optimalt.

- Sådan er det en gang imellem, at det ikke lige fungerer i powerplay og i boxplay. Man bliver scouted lidt mere under sådan en turnering. Vi skal ikke være bekymrede, men der er noget at arbejde på, siger Markus Lauridsen.

- Vi skal have en plan B, hvis plan A ikke lige fungerer. Vi ved, hvad vi kan. Vi skal bare ud og eksekvere det.

I opgøret mod Tyskland var det netop et powerplay, som blev afgørende for resultatet. Dog til tyskernes fordel, som scorede sejrsmålet i overtal midtvejs i anden periode.

- Vi havde svært ved at komme ind i zonen. De stressede os højt i banen. Det vidste vi godt, at de ville, men vi kom med alt for lidt fart, så vi ikke kom forbi dem. Der var for lidt tempo i vores powerplay, så de kunne lukke ned for det, siger Jens Nielsen.

Lørdag får Danmark igen mulighed for at sætte VM-point på kontoen - og få gang i målscoringen igen - mod Frankrig.

Kampen sendes på TV 2 SPORT med kampstart klokken 11.20.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245