Ishockey VM

Ændringer havde den ønskede effekt i vital dansk VM-sejr

Landstræner Heinz Ehlers havde rystet posen til opgøret mod Frankrig, og det var et valg, som spiller og træner var tilfredse med efter 3-0-sejren.

Danmark fik den nødvendige VM-oprejsning efter nederlaget til Tyskland, da Frankrig lørdag blev besejret med 3-0.

På baggrund af torsdagens nederlag havde landstræner, Heinz Ehlers, foretaget en række skift i den danske startopstilling.

Blandt andet var Mathias Bau blevet sendt op i førstekæden, mens Danmarks VM-topscorer, Joachim Blichfeld, indgik i tredjekæden.

Er du tilfreds med det, du fik ud af at rykke rundt i kæderne?

- Ja, jeg synes, at der kom en god respons fra spillerne. Der er altid ting, som kan blive bedre rundt omkring, og i perioder gav vi dem lidt for mange chancer. Vi må ikke glemme, at der også er en modstander, og det skal vi have respekt for, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Også på banen kunne spillerne mærke den ønskede effekt af ændringerne.

- Jeg synes, at det var helt rigtigt, at der skulle ske noget for at få ny luft og ny energi, og det synes jeg egentlig kom ind i holdet. Vi fik også lidt mere fart. Så det var en rigtig god disposition, siger Julian Jakobsen, som selv sendte pucken ind i et tomt fransk mål til sidst i opgøret.

Danmark var ellers under pres i tredje periode, hvor danskerne forsvarede 2-0-føringen langt tilbage i banen.

Sebastian Dahm i det danske mål følte, at det holdt hårdt mod slutningen.

- Det gjorde det godt nok. Det er et ikke let hold at spille imod. Nummer 42 (Alexandre Texier, red.) er skarp. Han minder lidt om vores Nikolaj (Ehlers, red.), så det var en kamp mellem nummer 42 og 24. Heldigvis tog vi den i dag.

- Det var meningen, at vi skulle ud og spille tight og lukke helt af for dem. Det var, som om vi kom lidt for meget tilbage på hælene, og det er det, der tit sker. Det var ikke helt ideelt fra starten af tredje periode, men jeg synes, at vi kom godt tilbage, siger Sebastian Dahm.

Mandag spiller Danmark igen mod Canada, mens der venter et skæbnesvangert opgør mod Slovakiet på tirsdag.

Vinder Danmark mod slovakkerne, er kvartfinalepladsen sikret. Du kan se begge kampe på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.